Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Κάποιος να τους ηρεμήσει

Δεν γνωρίζω τι παίρνουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Λεξοτανίλ ή ακόμα και κεταμίνες. Πάντως κάποιο ηρεμιστικό σίγουρα θα πρέπει να δοθεί στα πράσινα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens αφού, προκειμένου να συμψηφίσουν το σκάνδαλο Μαντέλη, έχουν βαλθεί να κινήσουν γη και ουρανό. Στο λεξιλόγιο του ΠΑΣΟΚ κάθε τραπεζικός λογαριασμός ονομάζεται "μίζα" και κάθε email ονομάζεται "αδιάσειστο στοιχείο".
Λογικό. Πως να μην το πιάσει πανικός το "Σοσιαλιστικό Κίνημα" όταν αποκαλύπτεται ότι ο πρ. Υπουργός του και Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κώστα Σημίτη, Τ. Μαντέλη, χρηματοδοτούταν από τη Siemens; Πώς να μην τους καίει που και ο Α. Τσοχατζόπουλος οδεύει προς την ίδια κατεύθυνση; Πως να μην τα χάσει εντελώς όταν όλο το πανελλήνιο γελάει με την προσπάθεια τους να βρούνε μίζα και να ονομάζουν "Υπουργό" τον ντουλαπά που θα έφτιαχνε τα έπιπλα στο σπίτι του επιχειρηματία Μ. Κάτσικα;
Όπως, όμως, ένας άνθρωπος που φτάνει στην απελπισία γίνεται επικίνδυνος, έτσι και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει στο κόκκινο, αφού είναι διατεθειμένοι να βαφτίσουν το κρέας ψάρι και εν ανάγκη να κάψουν προσωπικότητες προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα σκάνδαλα και τις γκάφες που βαραίνουν το ίδιο.
Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η ιστορία που προσπαθούν να πουλήσουν σχετικά με τον επιχειρηματία Μ. Κάτσικα. Αντί να έχουν λίγη τσίπα πάνω τους που τον έμπλεξαν άδικα σε μια ιστορία που ουδεμία σχέση δεν έχει μ'αυτόν, του ζητούν και τα ρέστα. Αφού τον κατηγόρησαν ότι έδινε μίζες σε "ντουλαπάδες", τον κάλεσαν τώρα και στην εξεταστική για τη Siemens, επειδή είχε την ατυχία να έχει τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, και χωρίς καν να τον προειδοποιήσουν για το αντικείμενο της συζήτησης.
Στο χορό μπήκε και η ψυχωτική Λ. Κανέλη αργότερα στο ALTER, η οποία μη έχοντας τίποτα άλλο να του καταλογίσει αρκέστηκε να ρωτάει αν θυμάται ακριβώς πόσα χρήματα έδωσε ως αποζημίωση στα θύματα μιας καταρευσης κτιρίου του 2002!
Και τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι έπιασαν λαβράκι επειδή  μία από τις 13 κτηματικές εταιρίες που κατέχει, μία απ'αυτές είχε συναναστραφεί κάποτε και με τη γυναίκα του Γ. Αλογοσκούφη (μεσίτρια στο επάγγελμα)! Ακριβώς, σωστά ακούσατε. Διότι για όσους δεν το γνωρίζατε, οι μίζες στην Ελλάδα δεν δίνονται απευθείας (όχι! οι περιπτώσεις Τσουκάτου και Μαντέλη δεν πρέπει να σας ξεγελούν). Οι μίζες στέλνονται σε λογαριασμούς, παραμένουν εκεί 6 χρόνια για να δοθούν στη συνέχεια στη γυναίκα του επόμενου (!)  Υπουργού Οικονομικών όταν και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας άλλα και ο προοριζόμενος παραλήπτης έχουν πλέον φύγει από το πόστο τους. Η μίζα συνεχίζει την πορεία της από μόνη της!
Μετά τη δημιουργική λογιστική, το ΠΑΣΟΚ μόλις εισήγαγε μια καινούργια τέχνη στη χώρα. Τη δημιουργική σκανδαλοθηρία. Τί άλλο να πει κανείς; Προσπαθούν να ενώσουν τις σκόρπιες τελείες μπας και βγάλουν συμπέρασμα, χωρίς αυτές καν να ενώνονται ούτε να βγάζουν πουθενά.
Αλλά είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Γιατί πάνω στις σπασμωδικές του κινήσεις του, το ΠΑΣΟΚ έκαψε ίσως και το τελευταίο του χαρτί. Με λίγα λόγια, το ΠΑΣΟΚ μόλις μας αποκάλυψε ότι ο Α. Σαμαράς δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τις μίζες της Siemens, αλλά και ότι οι συγγενείς του δεν είχαν ελπίδες ανέλιξης στην εν λόγω εταιρία (λόγω Μητσοτάκη).
Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε σαν "στοιχείο" ένα email του Σεκέρη, ξάδερφο του αρχηγού της ΝΔ, ζητώντας από τον τότε Ευρωβουλευτή ξάδερφό του, να παρέμβει στον Χριστοφοράκο για να πετύχει την προαγωγή του. Στο email αυτό, ο ξάδερφος του Α. Σαμαρά ενημερώνει τον τελευταίο ότι γνωρίζει για τις βρωμιές του Χριστοφοράκου και του ζητάει να είναι σκληρός μαζί του. Σημασία έχει το ότι ο Σεκέρης δίνει στο ξάδερφό του και το κινητό του Χριστοφοράκου, το οποίο αποδυκνύει πως δεν το είχε. Ο Α. Σαμαράς επικοινώνησε με τον Χριστοφοράκο, όμως ο τελευταίος δεν ενέδωσε, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει το ότι ο τότε Ευρωβουλευτής δεν είχε απολύτως κανένα έρεισμα στον Χριστοφοράκο αλλά και ότι το να είναι κανείς συγγενής του Α. Σαμαρά μάλλον ήταν μειονέκτημα στη Siemens. Και πώς να μην ήταν αφού ο ίδιος ο Σαμαράς είχε αποκαλέσει τον φίλο και "συνεργάτη" του Χριστοφοράκου, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, "αρχιερέα της διαπλοκής";
Γι αυτό σας ξαναλέω: το ΠΑΣΟΚ έχει πάθει παράκρουση. Αν ήταν άνθρωπος θ'ανησυχούσα για την υγεία του. Αλλά λυπάμαι αγαπητοί κύριοι του ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος δεν είναι βλάκας. Απογοητευμένος είναι και εσείς το μόνο που κάνετε είναι να τον κοροϊδεύετε στα μούτρα του. Ντροπή.

Φιλικά
Ο γνώριμός σας Unionist

2 σχόλια:

Yannis Triantafyllou είπε...

πικρές αλήθειες...

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ο Αντώνης είναι "περιστέρα"...το καημένο, το αδίκησαν.

http://1.bp.blogspot.com/_3HqQkrof3X8/TAj4S8NnocI/AAAAAAAAAhs/h-lDrIbHkC0/s1600/30409_1485663539993_1186047722_1423399_4210278_n.jpg

http://toxazopouli.blogspot.com/2010/06/blog-post.html

http://www.youtube.com/watch?v=wta4m01r9j4

http://www.youtube.com/watch?v=-ENdv6E0wTs