Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η αναγκαία αποκρατικοποίηση της υποκρισίας

Ψάχνουμε οι Έλληνες πολίτες να βρούμε έστω και το παραμικρό δείγμα αξιοπιστίας που έχει απομείνει στην κυβέρνηση της χώρας μας. Η αναφορά είναι στα προγράμματα αποκρατικοποιήσεων της σημερινής κυβέρνησης, τα οποία κατηγορούσε χθες, αλλά επιδιώκει σήμερα.
Μετά τη δημόσια γελοιοποίηση της ίδιας εικόνας του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνάντηση του ΓΑΠ με την COSCO στο Μαξίμου σήμερα ανακοινώνονται οι προγραμματισμένες αποκρατικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, έχουμε, πώληση ποσοστού 23% της ΕΥΑΘ, 10% της ΕΥΔΑΠ, 39% των ΕΛΤΑ, πλήρη αποκρατικοποίηση των καζίνο, ενδεχόμενη πώληση ποσοστού της ΔΕΣΦΑ, συμβάσεις παραχώρησης της Εγνατίας, των νέων αυτοκινητοδρόμων Αττικής και των οδικών αξόνων Κρήτης, των εμπορευματικών Κέντρων ΟΣΕ στο Θριάσιο και τη Θεσσαλονίκη, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας είτε με απευθείας πώληση είτε με συμβάσεις παραχώρησης και δημιουργία εταιρίας συμμετοχών στο καλάθι της οποίας θα περιλαμβάνονται συμμετοχές του δημοσίου που θα αφορούν ακόμη και στη ΔΕΗ ή τον ΟΤΕ. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατεγράφησαν έντονες διαφωνίες.
Δεν αρνούμαστε ότι οι πωλήσεις αυτές είναι απαραίτητες για την εξυγίανση ενός μεγάλου μέρους της Ελληνικής οικονομίας, ούτε και ότι το κράτος έχει απόλυτη ανάγκη από ρευστό. Δεν ξεχνάμε ούτε όμως και ότι πριν από δύο μόλις χρόνια ξεκινούσαν ομηρικές μάχες οι κκ ΓΑΠ και Κατσέλη για να πείσουν την κοινή γνώμη πως η τότε σύναψη σύμβασης της Κυβέρνησης με την Deutsche Telekom ήταν καταστροφική για τον τόπο. Δεν ξεχνάμε την υποκρισία με την οποία ο ΓΑΠ διαλαλούσε πως η σύναψη στρατηγικής συμμαχίας Κυβέρνησης - DT γινόταν έναντι "πινακίου φακής". Ούτε και την "ανευθυνότητα", όπως την χαρακτήριζε χθες ο νυν Πρωθυπουργός, της σύμβασης με την COSCO (θα την βρείτε εδώ). Για τον κο Παπανδρέου η πολιτική της τότε κυβέρνησης δεν ήταν "καν αναπτυξιακή". Ψάχνουμε ακόμα να βρούμε τα περίφημα αναπτυξιακά στοιχεία των πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης.
Και καλά ως εδώ. Το ΠΑΣΟΚ θα συναντήσει σύντομα τις συνέπειες της διγλωσσίας του και της ανευθηνότητάς του, γιατί μια κυβέρνηση όπως η σημερινή δεν μπορεί να αντέξει για πολύ ακόμα. Το θέμα είναι τι γίνεται σήμερα. Το παρόν μπλογκ υποστηρίζει ότι μια είναι η αποκρατικοποίηση που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση: να μειώσει τον αριθμό των βουλευτών από 300 στους 200. Με άλλα λόγια, στείλτε τους στον ιδιωτικό τομέα!
Δεν μας παραξενεύει το γεγονός ότι τα κυβερνητικά φερέφωνα του τόπου αυτού που λέγονται ΜΜΕ έχουν αρνηθεί να προβάλουν το ζήτημα. Η διαπλοκή έχει το χαρακτηριστικό ότι είναι αλληλοσύνδετη. ΜΜΕ και πολιτικοί τρέφονται από το ίδιο χέρι. Το μπλογκ αυτό όμως, δεν θα πάψει να επιμένει ότι η μόνη πραγματικά ουσιώδης μεταρρύθμιση διαρθρωτικού και μόνιμου χαρακτήρα θα είναι η μείωση του αριθμού των βουλευτών κατά το 1/3.
Ο μόνος στον οποίο μπορούμε να εναποθέσει τις ελπίδες ο Ελληνικός λαός στο ζήτημα αυτό είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει πόσο προετοιμασμένος είναι ο κος Σαμαράς να αγωνιστεί ώστε να φέρει εις πέραν ένα τέτοιο δύσκολο εγχείρημα. Είναι κατανοητό ότι η πρόταση αυτή θίγει συμφέροντα σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Η προσπάθεια και η πίεση επομένως θα πρέπει να έρθει από εμάς του ίδιους.
Ας ενωθουμε λοιπόν εμείς οι μπλογκερ κι ας μην αφήσουμε την ευκαιρία αυτή να πάει χαμένη. Εαν δεν γίνει τώρα, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. 


Σας ευχαριστώ
Ο γνώριμός σας Unionist

Δεν υπάρχουν σχόλια: