Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

‘Ο Σημίτης άνοιξε το δρόμο στις μίζες’

Γράφει το Politis-gr

‘Ο Σημίτης άνοιξε το δρόμο στις μίζες’
Την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτηςδηλώνει… «έκπληκτος» και «οργισμένος» για την υπόθεση Μαντέλη, η μαρτυρία  γνωστού δημοσιογράφου  αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός της ΟΝΕ και των… μεγάλων έργων έκλεισε την πόρτα στον Μιχάλη Περρατικό,ανοίγοντας το δρόμο στις γερμανικές μίζες.
«Επειδή έχει ξεκινήσει έρευνα για την προμήθεια τωνβαγονιών του ΟΣΕ για τη Ζίμενς επί εποχής Μαντέλη, θέλω να σας θυμίσω ότι η ιστορία ξεκινά από το 1993. Τότε ο μακαρίτη Μιχάλης Περρατικός είχε αγοράσει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, είχε κατασκευάσει μέσα στα ναυπηγεία ένα εργοστάσιο με σύγχρονο εξοπλισμό και είχε εκπαιδεύσει εργαζόμενους των Ναυπηγείων προκειμένου εκεί να κατασκευάζονται βαγόνια και τροχαίο υλικό για τον ΟΣΕ και το Μετρό που είχε τότε αρχίσει τότε να κατασκευάζεται.
Οταν άλλαξε η κυβέρνηση, ο  τότε υπουργός Βιομηχανίας 
Κώστας Σημίτης το πρώτο πράγμα που έκανεήταν να καταργήσει τη σύμβαση.
Αυτός λοιπόν είναι υπεύθυνος για ό,τι ακολούθησε σε ό,τι αφορά ο σκάνδαλο της Ζίμενς με τα βαγόνια και το τροχαίο υλικό. Σκεφτείτε σήμερα πόσος κόσμος θα είχε δουλειά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας κατασκευάζοντας βαγόνια για τον ΟΣΕ, το Μετρό, τον Προαστιακό, το τραμ.
Πρέπει τότε να ας πω ότι ο τότε υπουργός Βιομηχανίας Σημίτης
 αρνιόταν να δεχτεί τον Περρατικό ο οποίος πήγε στο γραφείο της ιδιαιτέρας του υπουργού και κάθισε στον καναπέ 3 μερόνυχτα στην προσπάθειά του να δει τον κ. Σημίτη. Ξέρετε τι έκανε ο κ. Σημίτης; Εφευγε από την πίσω πόρτα!..
»

Δεν υπάρχουν σχόλια: