Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΟΝΝΕΔ: Ίσως η καλυτερη επιλογή να είναι εν τέλει ο Χατζής

'Εχω δηλώσει ξεκάθαρα στο παρελθόν (εδώ) ότι ούτε απόλυτα ικανοποιημένος είμαι από την ποιότητα της προεκλογικής διαδικασίας της ΟΝΝΕΔ είμαι αλλά ούτε και από τους ίδιους τους υποψηφίους. Η ημέρα της εκλογής όμως πλησιάζει και όλοι μας βρισκόμαστε μπροστά από τρεις επιλογές τον Κώστα Χατζή, τον Ανδρέα Παπαμιμίκο και το Βασίλη Αξιώτη. Ενόψη της δύσκολης φάσης που περνάει το κόμμα μας σήμερα και λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις σημερινές συνθήκες, η καλύτερη πιστεύω να είναι τελικά αυτή του Κώστα Χατζή.

Δεν γνωρίζω εάν οι τρεις υποψηφιότητες αφήνουν απογοητευμένους όσους έτρεφαν ψηλές προσδοκίες για την εκλογή Προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση της οργάνωσης. Βλέποντας και κρίνοντας τους υποψηφίους δεν έχω να σας υποδείξω κάποια ξεχωριστή ακαδημαική κατάρτηση (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα παιδιά δεν έχουν κάνει καλές σπουδές), κοινωνική δράση εκτός των στενών κομματικών ορίων ή οποιαδήποτε εμπειρία από το εξωτερικό. Πιθανόν να έχετε τη δική σας άποψη για το αν διαθέτουν τα φόντα να γίνουν παράγοντες της πολιτικής ζωής της κοινωνίας. Πάντως έχουμε να κάνουμε με τρεις διαφορετικές υποψηφιότητες.

Η υποψηφιότητα του Κώστα Χατζή πιστεύω ξεχωρίζει πρώτα για το δυναμισμό της. Είναι σίγουρα ιδεολόγος σε σημείο που φτάνουν μερικοί να τον χαρακτηρίζουν ακραίο. Δεν θα συμμεριστώ αυή την άποψη, αλλά ούτε και θα φτάσω να δώσω βάρος σε σχόλια του στυλ "Η γνήσια φωνή της ΟΝΝΕΔ". Πείθομαι όμως ότι είναι ο πιο ιδεολόγος από τους τρεις και οτι τη δύσκολη εποχή που διανύουμε απαιτεί έναν δυναμικό ιδεολόγο στο τιμόνι της οργάνωσης. Μέχρι εκει.

Η υποψηφιότητα Χατζή επίσης συγκεντρώνει και τα λιγότερα αρνητικά. Δεν σηκώνει τα βάρη του παρελθόντος του Παπαμιμίκου, ούτε έχει το πολύ νεαρό της ηλικίας του Αξιώτη. Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν νομίζω ότι τα αρνητικά αυτά έχουν τη διάσταση που τους προσδίδεται συχνα. Πράγματι ο Παπαμιμίκος δέχτηκε πολλά πυρά για τη δημιουργία ΟΝΝΕΔ Α.Ε. όμως πιστεώ πως είναι χαρακτηριστικό του ότι τολμάει και εφαρμόζει καινούργιες ιδέες. Δυστυχώς γι αυτόν του βγήκε σε κακό και αυτό ίσως να ήταν κάτι που θα'πρεπε να το είχε καλοσκεφτεί από πριν. Απο την άλλη το γεγονός ότι καταδικάστηκε στο παρελθόν από δικαστήριο δεν είναι τόσο τραγικό. Τέτοια συμβάντα συμβαίνουν σε πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ζωής τους και δεν χρειάζεται να τους χαρακτηρίζουμε μόνο με βάση αυτά. Πάντως αποτελεί σίγουρα ένα βαρίδι γι αυτόν σε αυτό το στάδιο. Τέλος, όσον αφορά τον Αξιώτη, δεν τον κατηγορώ για το νεαρό της ηλικίας του, αλλά δείχνει να επιθυμεί περισσότερο να αναδειχθεί ως υποψήφιος παρά να αποσκοπεί πραγματικά να αναλάβει την ΟΝΝΕΔ. Η προσωπικότητά του συγκεντρώνει αρκετά θετικά στοιχεία, έχει γράψει σε εφημερίδες, είναι πολύγλωσος και έχει το κατάλληλο παρουσιαστικό (μην κάνετε ότι αυτό το "προσπερνάτε" ειδικά όταν αναφερόμαστε σε δημόσια πρόσωπα), αλλά δεν έχει δικιά του βάση και μοιάζει σαν να μην είχε δουλέψει αρκετά την υποψηφιότητά του από το παρελθόν. Με λίγα λόγια, έχει άσσους στα μανίκια του, αλλά του λείπει η τράπουλα στο χέρι.

Ένα τελευταίο στοιχείο αφορά τη σχέση των υποψηφίων με τον εκάστοτε Πρόεδρο ττης Νέας Δημοκρατίας. Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω η ΟΝΝΕΔ να "καπελώνεται" από το κόμμα. Αλλά η ΟΝΝΕΔ και η ΝΔ πρέπει να δουλέυουν αρμονικά μεταξύ τους για τη προβολή των κοινών του αξιών και αρχών. Η καλή σχέση ανάμεσα στην ΟΝΝΕΔ και τη Ρηγίλλης θα έχει ως αποτέλεσμα την γρηγορότερη επάνοδο του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ φιλελεύθερου μοντέλου στη χώρα μας και όχι αυτού του κράματος Σοσιαλιστικής φάτσας με Νεοφιλελευθερες πολιτικές και μηδαμινή ουσία ούτε σχέδιο για τον τόπο που έχουμε την τύχη να μας κυβερνά σήμερα. Σε αυτό το σημείο και πάλι υπερτερεί ο Χατζής καθώς έχει τις καλύτερες σχέσει με τον Αρχηγό της ΝΔ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι άλλοι υποψήφιοι δεν θα μπορούσαν να συνεργαστούν με τον Πρόεδρο, ο Κώστας Χατζής απλώς τυχαίνει να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση.

Τελικά πιστεύω να αντιλαμβάνεστε τον τίτλο "ίσως η καλύτερη επιλογή να είναι εν τέλει ο Χατζής". Δεν θα έτρεχα να του κάνω τον προεκλογικό του αγώνα. Αλλά δεν είμαι και τυφλός. Δεν μπορώ να μη δω τα θετικά στοιχεία και τα γενικότερα πλεονεκτήματα της υποψηφιότητας αυτής. Σας καλώ όλους όσους θα προσέλθετε στις κάλπες να εκτιμήσετε τα στοιχεία αυτά και να δώσετε μια ισχυρή πλειοψηφία στον Κώστα Χατζή στις εκλογές της 18ης Απριλίου. Θα είναι μια ακόμα απάντηση σε όσους θεωρούν ότι ο χώρος μας μας ότι έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνία, με τη νεολαία.

Ευχαριστώ
Ο γνώριμός σας Unionist

4 σχόλια:

Ethnikofrones είπε...

το σίγουρο είναι ότι δεν θα αλλάξει τίποτα.
Χωρίς εξουσία στα χέρια μας δεν μπορουμε να κάνουμε τίποτα!!
καλή επιτυχία και στους τρεις αν και ο Κώστας μου είναι ιδιαίτερα οικείος όταν επιχειρηματολογεί

Ethnikofrones είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

"Σας καλώ όλους όσους θα προσέλθετε στις κάλπες να εκτιμήσετε τα στοιχεία αυτά και να δώσετε μια ισχυρή πλειοψηφία στον Κώστα Χατζή στις εκλογές της 18ης Απριλίου"

alla.."Δεν θα έτρεχα να του κάνω τον προεκλογικό του αγώνα."

!!!!
gia na min pareksigithw..den ypostirizw kanenan kai den kserw an tha katevw kan na psifisw..alla min faskeis kai antifaskeis agapite mou! giati etsi meiwneis tin aksia twn oswn ypostirizeis..kai thewreis kai tous anagnwstes sou ilithious?!..

Unionist είπε...

Φίλε ανώνυμε

Αν άφηνες και το ονομά σου (λογαριασμό, μπλογκ ή οτιδήποτε) θα ήταν καλύτερα για την επικοινωνία μας.
Δεν έτρεξα να κάνω προεκλογικό αγώνα κανενός. Έβαλα μια ανάρτηση στο μπλογκ μου δηλώνοντας προτίμηση και ενα στατους στο facebook. Αν αυτό για σένα ισούται με 'τρεξιμο σε προεκλογικο αγώνα' θα σου συνιστούσα να επισκεφτείς γραφείο υποψηφίου πριν τις εκλογες. Εκει θα δεις τι σημαινει 'τρεξιμο'.

Αλλα υποψιάζομαι ότι απλούστατα δεν σου άρεσε η υποστήριξή μου στο πρόσωπο του Χατζή παρά οι "αντιφάσεις" μου.