Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Όχι φίλοι μου, το άνοιγμα στη βάση δεν ήταν λάθος

Σπάνια αναφέρομαι ή κρίνω αναρτήσεις άλλων μπλογκς στο δικό μου, αλλά αυτή τη φορά θα κάνω ένα σύντομο σχόλιο για το ΤΑΧΑΛΙΑ, ένα μπλογκ το οποίο εγώ το θεωρώ ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας και μάλιστα ένα που δείχνει το δρόμο σε πολλούς από εμάς (διαφωνήστε όσο θέλετε, φωνάξτε, σκούξτε, εγώ δεν αλλάζω άποψη).

Ο λόγος είναι ένα πρόσφατο σχόλιό του πως "ήταν λάθος του Σαμαρά να ανοίξει την εκλογή της ΟΝΝΕΔ στη βάση" (εδώ). Η αιτία πίσω από το σχόλιο ήταν επειδή, πράγματι, οι προσκείμενοι στους υποψηφίους έχουν σε πολλές περιπτώσεις υπερβεί τα όρια με το ζήλο τους να υποστηρίξουν το δικό τους, ή να διασύρουν τους άλλους.

Συκεκριμένα, στην περίπτωση του ΤΑΧΑΛΙΑ, αναφέρει ότι λαμβάνει καθημερινά δεκάδες μυνήματα από ενδιαφερόμενους που τάχα θέλουν να "σχολιάσουν" ή που τους κατηγορούν ότι προωθούν έναν υποψήφιο περισσότερο από άλλους. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση τους. Τα προβλήματα αυτά τα είχα προβλέψει από καιρό (ορίστε) όταν είχα αναφερθεί τα κριτίρια και τους όρους με τους οποίους θα'πρεπε να γίνει αυτός ο προεκλογικός αγώνας. Όμως σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με τη παραπάνω φράση του ΤΑΧΑΛΙΑ. Τα αρνητικά μιας προεκλογικής περιόδου δεν αναιρούν τα θετικά που βγαίνουν από την ίδια αυτή την εκλογική διαδικασία.

Αγαπητό Ταχάλια

Είμαι σίγουρος πως ένα έμπειρο μπλογκ σαν εσένα ξέρει ότι οι ανοικτές εκλογικές διαδικασίες έχουν και παρενέργιες. 
Δες για παράδειγμα στις Εθνικές βουλευτικές και δημοτικές εκλογές: αλληλοχτυπήματα μεταξύ υποψηφίων του ίδιου κόμματος, χρηματισμοί ψηφοφόρων, χρηματισμοί περιοδικών και εφημερίδων, ψέματα, φήμες, λάσπη. Βλέπουμε μέχρι και απειλές από υποψήφιους για να μην υποστηριχθεί άλλος υποψήφιος, ή απειλές απο "τοπικούς άρχοντες" προς υποψηφίους για να περάσει το δικό τους. Αυτά όχι μόνο στην περιφέρεια αλλά και στα αστικά κέντρα. Τα ξέρεις. Δεν γεννηθήκαμε χθες. 
Κάτι ανάλογο φυσικά και θα συνέβαινε και σ'αυτές τις εκλογές, σε αρκετά μικρότερο βαθμό φυσικά. Δεν έμεινα ούτε εγώ ικανοποιημένος από την τελική της έκβαση αλλά τα περίμενα να συμβούν και τα είχα προβλέψει από καιρο όταν ανέλυα τα θετικά και τα αρνητικά της εκλογής από τη βάση (δείτε εδώ). Δεν κατέληξα όμως ότι θα ήταν προτιμότερο η εκλογή να παραμέινει στα χέρια της Κεντρικής Επιτροπής. Μη ξεχνάς, δεν είναι και μικρό κατόρθωμα το να εκλεγεί κάποιος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελλάδος για να το αφήσουν να περάσει έτσι, αναμενόμενο ήταν οι οπαδοί να χτυπήσουν με όλα τα μέσα που διαθετουν.
Ελπίζω πραγματικά ότι δεν το εννοούσες οταν είπες οτι ήταν λάθος του Σαμαρά η εκλογή του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση. Δεν θα τα επαναλάβω όλα εδώ αλλά ακόμα πιστεύω ακράδαντα ότι η κίνηση αυτή θα φέρει περισσότερα θετικά παρά αρνητικα. Και μόνο το γεγονός ότι περισσότεροι ανθρωποι θα μάθουν και θα ενδιαφερθούν για την ΟΝΝΕΔ και το ότι ο ίδιος ο μελλοντικός Πρόεδρος θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τα μέλη της οργάνωσης είναι αρκετά για να με πείσουν.

Με σεβασμο και εκτιμηση, οπως παντα.
Ο γνώριμός σας Unionist

Δεν υπάρχουν σχόλια: