Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Η επιστροφή της πολιτικής




Αναρτήθηκε από Antinews
Μπορεί ο καθένας να διαφωνεί ή να συμφωνεί με τον Αντώνη Σαμαρά. Σε ένα όμως οφείλουν να συμφωνήσουν όλοι, οι καλόπιστοι τουλάχιστον. Ότι με την χθεσινή ομιλία για τον Προϋπολογισμό επέστρεψε στην  Βουλή η Πολιτική.
Πάνω από όλα ο Σαμαράς έδειξε όχι μόνο ότι έχει οικονομικό πρόγραμμα, αλλά και ότι το κατέχει αυτό το πρόγραμμα, ότι «ξέρει τι λέει», ότι «ξέρει οικονομικά». Με λίγα λόγια έπεισε ακόμα κι εκείνους τους βουλευτές της ΝΔ που εναντιώθηκαν στην εκλογή του.
Δεν θα κάνουμε συγκρίσεις με άλλες πολιτικές ηγεσίες, υπάρχουσες και απελθούσες. Θα πούμε μόνο ότι ή πειθώ του Σαμαρά αποτελεί από μόνη της «παράγοντα ηγεσίας» σε μια χώρα οι κάτοικοι της οποίας παρακολουθούν σοκαρισμένοι την καταστροφή να έρχεται και την κυβέρνηση να μην ξέρει τι να κάνει για να την αντιμετωπίσει.
Βασικά σημεία της ομιλίας του:
‘Έδειξε με απλά λόγια και πειστικά το δρόμο για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που θα διέπεται από τα τρία «Α»:Ανάπτυξη, Ανταγωνιστικότητα, Απασχόληση (http://www.antinews.gr/?p=28956)
Διαφοροποιήθηκε σαφώς από μέχρι σήμερα ακολουθούμενη ηττοπαθή πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα (δηλαδή τις «κόκκινες γραμμές έσχατης υποχώρησης») και μίλησε για πρώτη φορά για τις «γαλάζιες γραμμές»: Δηλαδή τις μέγιστες ρεαλιστικές επιδιώξεις μας! Τι θέλουμε, ποιο ρόλο διεκδικούμε για την Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο και σε κάθε ξεχωριστό τομέα. Και πώς οι επιδιώξεις μας στην Εξωτερική Πολιτική συνδέονται με την Ανάπτυξη, τη σταθερότητα της δημοκρατίας μας και την ευημερία του λαού μας. Και από όσα γνωρίζουμε εμείς πρώτη φορά το κάνει αυτό τα τελευταία χρόνια πολιτικός στην Βουλή. «Εξωτερική πολιτική είναι αυτή η δυναμική ισορροπία ανάμεσα στις «κόκκινες» και τις «γαλάζιες» γραμμές. Κι εμείς τις «γαλάζιες» γραμμές τις έχουμε παραμελήσει τελείως. Κάποτε πρέπει να τις συζητήσουμε»είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:
«Δεν μπορείς να μιλήσεις για ανάκαμψη χωρίς τόνωση του πατριωτικού φρονήματος». (Κάτι που εμείς εδώ δεν έχουμε σταματήσει να τονίζουμε)
Για την Κύπρο, δήλωσε ξεκάθαρα: «Σας θυμίζω ότι το, αλήστου μνήμης, Σχέδιο Ανάν δεν είχε καμία σχέση με το Κοινοτικό κεκτημένο. Κι αν τέτοιο ή ανάλογο μας φέρουν πάλι, να το ξέρουν από τώρα, ότι και το καινούργιο θα πάει να συναντήσει το παλιό: Στο καλάθι των αχρήστων».
Για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής: Εξέφρασε σαφώς την αντίθεσή του με το προωθούμενο νομοσχέδιο και κάλεσε την κυβέρνηση να μην παίρνει νομοθεσίες άλλων χωρών και να τις μεταφέρει «αποσπασματικά στην Ελλάδα».
Θα πούμε και κάτι άλλο, για τις δημοσιογραφικές Κασσάνδρες που προέλεγαν τόσες ημέρες τι θα πει στην Βουλή.
Τον περίμεναν συναινετικό και τους βγήκε επιθετικός και σκληρός στην κριτική του προς το ΠΑΣΟΚ.
Τον περίμεναν λαϊκιστή, αλλά εμφανίσθηκε υπεύθυνος με συγκροτημένη πολιτική.
Και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσπαθεί να βοηθήσει πραγματικά και όχι να εξαπολύει μύδρους από το απυρόβλητο και να κάνει “εύκολη” κριτική .
Και όπως σωστά επεσήμανε χθες τη νύκτα αναγνώστης μας: είναι πρωτοφανές να βάζει την πολιτική ατζέντα όχι ο Πρωθυπουργός, αλλά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.


1 σχόλιο:

Άναυδος είπε...

 
Στο αναμεταξύ, οι εξελίξεις τρέχουν.
 
Χρειάζεται ΡΗΤΗ, κατηγορηματική, εντολή απο τον ιδιοκτήτη λαό:
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στο Μεταναστευτικό - Όλα τα Γραφικά, Εικόνες, Avatars, Icons
Στείλτε και τις δικές σας εμπνεύσεις με θέμα: "Δημοψήφισμα" (βλ. στο τέλος της σελίδας)