Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Έκανε όντως λάθος ο Κυριάκος; (ο Κασσίμης; ο Κοκκινούλης;)

Η επιλογή του Κυριάκου να μιλήσει για "δύο τάσεις" μέσα στη Νέα Δημοκρατία, μια κεντρώα και μια - κυρίαρχη - κεντροδεξιά, έγιναν δεκτές με κριτική και ίσως αρχίζουν ήδη να σπείρουν φήμες για διχασμό και υπονομεύσεις απο το Μητσοτακικό μπλοκ.

Για να'μαι απόλυτα ειλικρινής, όπως όλοι γνωρίζετε όσοι διαβάσατε προηγούμενες αναρτήσεις μου, στήριξα Σαμαρά αλλά δεν νομίζω οτι ο Κυριάκος είπε κάτι το εξωφρενικό (αυτό επίσης ισχύει για όλες τις δηλώσεις που έχει πει ο Κυριάκος απ'όταν ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την πολιτική).

Είναι πραγματικότητα οτι στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει ένα φάσμα ιδεών που ξεκινάει από το κέντρο και φτάνει μέχρι τη δεξιά. Μέχρι προσφάτως, στην ΝΔ κανείς έβρισκε ακόμη και βασιλικούς εωσότου αυτοί μετακινήθηκαν προς το Λαος (ίσως κανείς να έλεγε οτι έμειναν και μερικοι).

Στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές αναδείχθηκαν οι δύο πιο κυρίαρχες ιδέες, αυτή του Νεοφιλελευθερικού κέντρου και αυτή της Λαικής δεξίας. Δεν σημαίνει αυτό απαραίτητα οτι εκφράζουν είτε η μια είτε η άλλη όλους τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Προσωπικά δεν με εκφράζει απόλυτα καμία, έτσι έκανα την επιλογή μου βασισμένος σε προσωποκεντρικά αλλά ΚΑΙ τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων.

Ο Κυριάκος, κατά την άποψή μου είπε ο,τι είπε επειδή αυτό τον προέταξε να κάνει ο πατέρας του, όπως κάνει κάθε φορά που θέλει οι ιδέες του να ακούγονται καινούργιες και να έχουν απήχηση στους νεους: βάζει τον Κυριάκο να τα λέει (υπενθυμίζουμε ότι ο πατέρας Μητσοτάκης έχει αναφερθεί στο παρελθόν σε δύο κόμματα εντός της ΝΔ: της ΝΔ και των Νεοφιλελευθέρων).

Ο τρόπος με τον οποίο τα εξέφρασε όμως δεν ηταν εκτός της πραγματικότητας. Σίγουρα, επίσης, δεν προκαλούν στον ίδιο βαθμό που προκάλεσε η φράση του Βενιζέλου περί άλλου ρεύματος μέσα στο Πασοκ (του οποίου εκείνος αυτοανακυρήχτηκε 'εκφραστής'). Σε καμια περίπτωση δεν έφτασε τη γελοιοτητα του Θ. Κασσιμη ο οποίος ανέφερε ακόμα και μετά τις εκλογές οτι η ΝΔ αποτελείται πλέον από οπαδούς του ΚΕΠ και της ΠΟΛΑΝ! Ούτε και αυτή του Κοκκινούλη που με περίσσια άνεση και αναισθησία πρότεινε να φύγει η Ντόρα από τη Νέα Δημοκρατία.

Θα περιμένουμε να δούμε άλλες δηλωσεις είτε του Κυριάκου είτε άλλων στελεχών για να κρίνουμε την τελική τους στάση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kostas nikolaou
η ιδεολογικη πλατφορμα της παραταξης,δεν ειναι και δεν μπορει να γινει αιτια αντιπαραθεσης και αντιθεσης. Μια εβδομαδα μετα απο την μεγαλειωδη νικη του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ μεσα απο μια παλλαικη συμμετοχη μελων του κομματος,αρχισαν ψιθυροι και διαχωρισμοι εκ του μη οντος για να λειτουργησουν ως βαση για την δημιουργια ρευματος το οποιο ευελπιστει να αποτελεσει μοχλο πιεσης για συγκεκριμενες κατευθυνσεις και φατριες.
Η προσωπικη εκλογικη ηττα,δεν μπορει και δεν θα επιτρεψουμε να μετατραπει σε αμοκ ιδεοληψιας απο δηθεν σταυροφορους του νεοφιλελευθερισμου και μουτζαχεντιν της οικογενειοκρατιας,κατα τους οποιους,την μια ειμαστε φασιστες και την επομενη πασοκοι,ολοι εμεις που στηριξαμε ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
Η κινηση του Κυριακου μητσοτακη,ειναι θελω να πιστευω οσο καλοπιστη μπορει,λαμβανομενων υποψιν των ειδικων καταστασεων απο τις οποιες προερχεται. εκφραζει τον πολιτικο λογο του πατερα του,δινει στηριξη στην κυρια μπακογιαννη και ταυτοχρονα δηλωνει ρηττα οτι ουσιαστικες ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ διαφορες μεσα στο κομμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,προλαμβανοντας ετσι καλοθελητες και υπαλληλισκους που επιμενουν να βασιζονται σε κυηματα πολιτικοοικονομικης φαντασιας,αφου καλα καλα δεν ξερουν γιατι μιλανε και σε τι αναφερονται.
Πιστευω επιλεγει τον δρομο της ενοτητας και της πορειας προς την νικη... αν και ο μονος που μπορει με σιγουρια να το δειξει αυτο ειναι η μελλοντικη του σταση και πορεια.
Εχει ξεκινησει για ολους μας.. οποια κι αν ηταν η προτιμηση μας στις εκλογες της 29ης νοεμβρη, μια νεα περιοδος,μια πορεια προς τηςν εξουσια στην οποια ΔΕΝ περισευει κανεις.
Ανοιγουμε τις αγκαλιες μας και ΚΑΛΟΥΜΕ ολους τους ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ να συμπαραταχθουν και ΜΑΖΙ να δωσουμε αγωνα για την νικη.Οσοι εξακολουθουν να το παιζουν καλικατζαροι,ας τους πει καποιος οτι τα τζακια ΕΠΕΣΑΝ οριστικα..και εξω απο αυτα δεν τους βλεπω να ζουν για πολυ.
ειμαστε καλυτεροι πρεπει να γινουμε ακομα περισοτεροι,ακομα πιο δυνατοι ωστε σε μικρο χρονικο διαστημα, να αποτελεσουμε την νεα κυβερνηση της χωρας.
ΠΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ