Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Το χρονικό μιας πολιτικής αυτοκτονίας


Τώρα που οι αποχωρήσεις από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) έχουν φτάσει τις έξι (Μανώλης, Ζώης, Γιαννάκης, Σταμάτης, Μαρκόπουλος, Κουράκος) οι ΑΝΕΛ, με γνωστοί και ως "Καμμένοι Έλληνες" ή "ΑΕροψεκασμένοι" θεωρούνται παρελθόν. Για να παραδειγματίζονται και οι υπόλοιποι λαϊκιστές της χώρας, σας παραθέτουμε τις δηλώσεις και προτάσεις του κ. Καμμένου που ουσιαστικά τους τέλειωσαν και αποτέλεσαν την ταφόπλακά τους.

- Καταγγελία μνημονίου και διαγραφή χρέους: ο κ. Καμμένος υποστήριζε να διαγράψουμε το επαχθές μέρος του χρέους μας, χωρίς όμως ποτέ να εξηγήσει ποιο μέρος είναι αυτό και βάσει ποιων κανόνων διεθνούς δικαίου θα γινόταν η διαγραφή. Παράλληλα υποστήριζε ότι είναι δυνατή η παραμονή στο Ευρώ και χωρίς τα χρήματα του μνημονίου.

- Απόκληση μετεκλογικής συνεργασίας με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ "ακόμα και νεκρός": παρ'όλα αυτά φέρεται να είχε δώσει non-paper στην Προεδρία τη Δημοκρατίας στο οποίο δεχόταν να στηρίξει κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση εθνικού κινδύνου με αντάλλαγμα να αναλάβει το Υπουργείο Αμύνης. Αυτός το αρνήθηκε αλλά η Προεδρία επιβεβαίωσε την ύπαρξη non-paper. Αργότερα το επιβεβαίωσε και ο παραιτηθείς από τους ΑΝΕΛ, Γιάννης Μανώλης.

- Δηλώσεις ότι η παιδεία και η υγεία είναι πολυτέλειες: αυτό ήταν κάτι που ξέφυγε του κ. Καμμένου κατά της διάρκεια συνέντευξης στον enikos για να καλύψει την ανυπαρξία εθνικής πολιτικής για την παιδεία και την υγεία στο πρόγραμμά του.

- Δάνειο από τη Ρωσία για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας μετά την καταγγελία του μνημονίου: παρόμοιο δάνειο επεδίωξε και η Κύπρος η οποία είναι πολλές φορές μικρότερη της Ελλάδας, που όμως δεν έλαβε λόγω των σκληρών όρων που έθεσε η Ρωσία. Η Κυπριακή Δημοκρατία τελικά προτίμησε να καταφύγει στο μνημόνιο.


- Εξόρυξη πετρελαίων με ανακήρυξη της ΑΟΖ: επίσης μια πρόταση ως εναλλακτική χρηματοδότηση. Θυμίζουμε ότι στην Κύπρο οι μελέτες ξεκίνησαν το 2007 και η ΑΟΖ ανακηρύχθηκε χρόνια αργότερα, και οι εξορύξεις υδρογονανθράκων δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Τα έσοδα, δε, δεν θα έρθουν παρά σε μερικά χρόνια από σήμερα. Στην Ελλάδα, όπου βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε ότι η Ελληνική οικονομία θα ωφεληθεί από τα πετρέλαια όταν η κρίση θα βρίσκεται πια σε τελικό στάδιο.

- Καταγγελία αεροψεκασμών: ναι! κι όμως! ο κ. Καμμένος εξέθρεψε και ενεθάρρυνε την ιδέα ότι τα αέρια που αφήνουν τα αεροπλάνα που περνάνε είναι αεροψεκασμοί που σκοπό είχαν τη συμμόρφωσή μας με τις επιταγές της Μέρκελ.

- Καταγγελία τοκογλύφων: Οι "τοκογλύφοι" ήταν θέμα που συναντούσαμε συχνά στο λόγο του Καμμένου, ακόμα και όταν δανειζόμασταν από τους εταίρους μας με 2%. Ο κ. Καμμένος στις εκλογές ανέφερε ακόμα και το, άσχετο με την υπόθεση, Euribor για να στηρίξει ότι θα έπρεπε να δανειζόμασταν με 1%. Σήμερα που το επιτόκιο έχει φτάσει στο 0.9% είναι ακόμα πιο δύσκολο να δεχτούμε ως σοβαρούς τους ισχυρισμούς του.


- Πρόταση να παραιτηθούν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να προκληθούν εκλογές: η πρόταση είχε γίνει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Ακουγόταν καλό, μόνο που δεν έστεκε Συνταγματικά. Ακόμα κι αν παραιτούντανν συλλογικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, θα γίνονται επαναληπτικές εκλογές στις περιφέρειές τους.

- Συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ Καμμένος πολλές φορές, ακόμα και πριν τις τελευταίες εκλογές άφησε να εννοηθεί ότι θα συνεργαζόταν με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα μετεκλογικά. Αυτό υπήρξε αφορμή να έρθει σε ρήξη με πολλά στελέχη του κόμματός του που ιδεολογικά βρίσκονται πολύ μακρυά από τις ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ.

Υιοθέτηση του δολαρίου: αυτό ήταν και το τελευταίο καρφί στην κάσα. Χωρίς να συμβουλευτεί κανέναν, και ενώ ένα χρόνο στήριζε ότι αποκλείεται να μας βγάλουν από το Ευρώ, ξαφνικά αποφάσισε ότι είναι προτιμότερο για την Ελλάδα να υιοθετήσει το δολάριο. Προσέξτε! όχι να "δέσει" το εθνικό μας νόμισμα με το δολάριο, αλλά να το υιοθετήσει. Βγάλτε άκρη.

Σ'αυτά μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα τραγελαφικά, όπως τη δήλωση του Γεωργαλά (θεωρητικού της Χούντας) ότι δεν πληρώθηκε για το πρόγραμμα των ΑΝΕΛ που συνέταξε. Το ίδιο πρόγραμμα ο κ. Καμμένος υποστήριζε ότι έγινε μέσα από δημόσια διαβούλευση στο Facebook. Επίσης αξιοσημείωτη είναι η δήλωση του Κουράκο ότι ο Καμμένος συνομιλούσε με το Βουλγαράκη για μια μελλοντική συνεργασία και τη χρηματοδότηση του κόμματός του. Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα ήταν η δήλωση του Καμμένου ότι οι αποστασίες από το κόμμα του έγιναν με εντολή Σαμαρά, ακόμα και βάσει σχεδίου του Καραμανλή.

Μ'αυτά και μ'αυτά, τώρα ακόμα αναρωτιούνται γιατί πολλοί βουλευτές του κόμματος του γύρισαν την πλάτη. Ο λόγος είναι, αγαπητοί, γιατί σε αντίθεση με τα άγνωστα και απεγνωσμένα μέλη σας, αυτοί θέλουν να προστατεύσουν την εναπομένουσα υπόληψή τους.

Τις διευθύνσεις μας τις έχετε, άντε και να μας γράφετε.
Γιούσεφ

Δεν υπάρχουν σχόλια: