Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Βρε έτσι θα άφηνε τον κανακάρη της; Aνεπάγγελτο;

Απερίγραπτη "χαρά" πλημμυρίζει όλους τους φορολογούμενους όταν βλέπουν τους γόνους των εθνοπατέρων της χώρας να ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα στην πολιτική τους καριέρα. Μοιάζουν σαν μικρά κορακόπουλα στην πρώτη τους πτήση απ΄την φωλιά.

Η Ελληνική δημοκρατία άλλωστε έχει αποδείξει πως είναι οικογενειακή επιχείρηση...


...και κάθε εθνοπατέρας φροντίζει να εξασφαλίσει μια καλή καριέρα σε αυτήν για τα τέκνα του...

Κλειστό επάγγελμα, θωρακισμένο, σίγουρο και με μέλλον , χωρίς ωράριο, με υψηλές απολαβές πολλά προνόμια , έξτρα μπόνους και πρόωρη σύνταξη αν βαρεθείς.

Και το βασικότερο απ'ολα ;

Είναι η μοναδική δουλειά στον κόσμο που όσο κι αν κλέψεις μένεις πάντα ατιμώρητος κι αν κάνεις μαλακίες; Άλλοι τις πληρώνουν για σένα. Πάντα σε καλύπτουν οι δικοί σου άνθρωποι μέσα και έξω απο το κόμμα... και στη χειρότερη ; ότι κι αν γίνει υπάρχει η βουλευτική ασυλία.

Οι κομματικοί μηχανισμοί άλλωστε είναι καλά οργανωμένοι στην Ψωροκώσταινα κι ο λαουτζίκος φαίνεται πως κουμαντάρεται ευκολότερα όταν του πείς να ψηφίσει έναν απόγονο ενός εθνοπατέρα.

Για τον ψηφοφόρο , το παιδί του "κυβερνήτη" του, το νιώθει δυο φορές παιδί του . Έτσι έχει μια σιγουριά για την ψήφο του κι όσα κακά κι αν έχει κάνει ο εθνοπατέρας στην χώρα ξεχνιούνται και δικαιολογούνται μπροστά στο βλαστάρι του που ξεπετάγεται στην πολιτική.

Το αίσθημα της κατωτερότητας και της υποταγής έχει αποδειχθεί χρόνια τώρα πως βγαίνει καλύτερα στον Έλληνα όταν του δίνεις το ψηφοδέλτιο για να ψηφίσει το γίο ή την κόρη του τάδε ή της τάδε. (ούτε παιδιά τους να'τανε) Καμαρώνουν κιόλας !

'Ασε που οι περισσότεροι φαίνεται πως το σκέφτονται και συμφεροντολογικά, όταν για παράδειγμα θα πάνε για ρουσφέτι θα πούν στο νεαρό εθνοπατερόπουλο : "ξέρω και το λεβέντη τον μπαμπά σου, φτυστός είσαι όλη τη λεβεντιά του πήρες" (πιστεύουν πως έτσι θα το εξαπατήσουν και θα εξυπηρετηθούν καλύτερα).

Με άλλα λόγια να δουλευόμαστε δηλαδή...

Για τα κομματόσκυλα δε , έχει μεγάλοι σημασία η κληρονομικότητα στη "δημοκρατία" , αφού το ίδιο είναι να "γλείφουν" κάθε φορά ξεχωριστό πρόσωπο; και το ίδιο είναι να "γλείφουν" πατροπαράδοτα την ίδια οικογένεια; Σχηματίζονται και δεσμοί "σάλιου"

Εν έτει 2010 και ο ραγιαδισμός δεν λέει να εκλείψει απο την Ελλάδα, εξακολουθεί να εκλέγει κόρακες , κορακόπουλα και κυβερνήσεις...

Για πότε ο 50χρονος γιωργάκης έγινε ξαφνικά Γιωργάρας. Ο καταλληλότερος στη θέση του πρώην καταλληλότερου που διορίστηκε στη Βοστώνη. Κάτι ξέρουν οι Αμερικάνοι που φροντίζουν για σας χωρίς εσάς....

Η Ντόρα φταίει τώρα; που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του κανακάρη της για Δήμαρχο Καρπενησίου ; ή μήπως φταίει το παιδί ;

Άσε που.... το όνομα του , είναι και πρωθυπουργικό όνομα στην Ψωροκώσταινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: