Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Συνήθεις εκφράσεις των ελληνικών μπλογκς που είναι βαθιά ριζωμένες στην κοινωνία

Δεν πάει πολύς καιρός που ασχολούμαι με την gay κοινότητα των Ελλήνων bloggers. Εκ τότε όμως έχω επιτρέψει σε διάφορα blogs, όπως το politis-gr, fimotro, press-gr, ksipnistere,antinews, tiresias και πολλά άλλα να μου αλέθουν το μυαλό καθημερινά με ο,τι τους κάθεται στο κεφάλι τους και κοστίζει απολύτως τίποτα να μου το πλασάρουν ως είδηση. Σήμερα σας παραθέτω μια συλλογή από εκφράσεις που είναι βαθιά ριζωμένες στην ελληνική πραγματικότητα και μου φουσκώνουν τις φλέβες στο κεφάλι όταν τις διαβάζω στην blogοσφαιρα...


Τα σχόλια περιττά...
Ακούγεται συχνά και ως “ουδέν σχόλιο” ή “τα σχόλια δικά σας”. Αυτό το βλέπουμε συνήθως όταν ο μπλογκερ βαριέται να σκεφτεί μια λεζάντα ή ένα κείμενο ή, ακόμα πιο συχνά, δεν έχει απολύτως τίποτα αξιόλογο να πει. Απλώς ο γράφων θέλει να περάσει ένα μηνυματάκι χωρίς αυτό να στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα ή αξιόπιστα επιχειρήματα. Απλώς στηρίζεται στο λογικό συνειρμό που δημιουργεί η φωτογραφία. Έτσι μας τη πλασάρει, μαζί και το ανύπαρκτο μήνυμά του, χωρίς να έχει πάρει καμία ευθύνη για τίποτα. Καλό; Ναι. Ειδικά αν σκεφτείς ότι εσύ έχεις την εντύπωση ότι διάβασες κάτι.

Κατατοπιστικό παράδειγμα:


Ουδέν σχόλιο



Τα συμπεράσματα δικά σας
χρειάζονται λόγια; :)

Σαν αποτέλεσμα, τις αναρτήσεις αυτές τις βλέπει κανείς 30 φορές την ημέρα, ειδικά σε μια χώρα που έχει μάθει να προβλέπει το μέλλον μέσα από φλυντζάνια του καφέ ή να βγάζει θεωρίες από στον ύπνο της, χωρίς καμία τεκμηρίωση και βασισμένη στα θυμικά της και μόνο. Αποτέλεσμα; Κανένας δεν αμφισβητεί τίποτα, η εικόνα μιλάει από μόνη της, όλα περνάνε...
delete from the Greek dictionary? please yes!
πάμε παρακάτω,


Που πήγαν τα λεφτά;

Σε παρακαλώ ξέχασε για μια
γαμημένη στιγμή ότι εσύ δεν φταις για τίποτα και όλα τα προκαλούν άλλοι. Σκέψου λίγο (λέμε τώρα) ότι τα Ελληνικά ΜΜΕ έχουν μάθει να σου αναπαράγουν αυτή τη μητρική αίσθηση ασφάλειας και καθαρότητας της συνείδησης που σ'έκανε μικρούλη να νομίζεις ότι είσαι ένας πραγματικός άγγελος.
Αν καταφέρεις να το πας τόσο μακρυά δεν χρειάζεται να σου πω εγώ που πήγαν τα λεφτά. Μέχρι και τα τσοντοπεριοδικά κάνουν πλέον οικονομικές αναλύσεις στη χώρα μας και τουλάχιστον ως τώρα πρέπει να έχεις αναπτύξει ικανές γνώσεις μακροοικονομίας:
τα λεφτά πήγαν σε δαπάνες όπως τους εξοπλισμούς, δηλαδή σε άχρηστα υποβρύχια και αεροπλάνα των οποίων το μόνο εξάρτημα που λειτουργούσε σε καθημερινή βάση ήταν το μπρίκι του καφέ. Άλλος τομέας που έφαγε λεφτά ήταν άχρηστες θέσεις του δημοσίου τομέα, όπως έμπειροι κηπουροί για τα αεροπλάνα της Ολυμπιακής και εξειδικευμένοι γυαλοκαθαριστές για να διεκπεραιώσουν την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Ενίοτε προσλαμβάνονταν και πτυχιούχοι καφετζήδες για γεωπονικές μελέτες. Πολλά λεφτά επίσης πήγαν στις S-Class των κορυφαίων μυαλών του δημοσίου τομέα (κάτι γνωστό και ως 'σπατάλες του δημοσίου') αλλά και σε μίζες της Siemens και της Benz.
Και τώρα η αλήθεια: Τα λεφτά πήγαν σε σένα λαμόγιο! Στους φόρους που δεν πλήρωνες και στα δανεικά που σου'φτιαχναν δρόμους και γήπεδα και σου πλήρωναν τη σύνταξη και τα επιδόματα διακοπών. Yes?
Αν ξανακούσω λοιπόν να ξαναρωτάς 'που πήγαν τα λεφτά;' θα σου τρίψω το σκατωμένο μου χαρτί τουαλέτας στη μούρη. Δεν είναι δυνατόν να έχεις τρία ξαδέρφια στο δημόσιο με 40 επιδόματα ο καθένας, να πληρώνεις τον υδραυλικό σου μαύρα και να μας ρωτάς που πήγαν τα λεφτά!

Υπάλληλος της Βουλής

Επίσης αυτή η ευκαιρία ελπίζω να σου χρησιμεύσει για να συνειδητοποιήσεις ότι ο λόγος για τον οποίο ως τώρα το κράτος δεν είχε λεφτά ούτε να κάνει λομπινγκ για τα εθνικά μας θέματα, ούτε να στηρίξει τις τέχνες και τον πολιτισμό, αλλά ούτε και να παρέχει λεπτομέρειες όπως παιδεία και υγεία ήταν αυτός: Μείωνε πλασματικά την ανεργία! Τώρα, αν δεν σου'κατσε καλά το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο υπάρχει και η μετανάστευση... εμένα στ'αρχίδια μου.
delete from the Greek dictionary? να μην τη ξανακούσω παρακαλώ.
Συνεχίζουμε,


Να πληρώσουν εκείνοι που τα’φαγαν

Αποτελεί συνιστώσα του "που πήγαν τα λεφτά", αλλά 100 τρισεκατομμύρια φορές πιο εκνευριστική σαν έκφραση και αυτό γιατί όχι μόνο αποτινάσσει την ευθήνη αυτού που τη λέει, αλλά τη ρίχνει και σε άλλους. Ε λοιπόν, ΕΣΥ θα τα πληρώσεις ρε πούστη! Αν είσαι τόσο μπετόν και δεν το καταλαβαίνεις, ας υποθέσουμε ότι είμαι δημοσιοθεσίτης αργόμισθος και παίρνω και τη σύνταξη της μάνας μου που έχει πεθάνει εδώ και 7 χρόνια. Πες ακόμα ότι τονπαίρνω από Αφρικανούς μετανάστες στη Φυλής χωρίς να κόβω απόδειξη... στ'αρχίδια μου. Συμφωνούμε πάντως ότι εγώ τα έφαγα? ε, λοιπόν:


χάρηκες; Εσύ κι εγώ τα ίδια θα πληρώσουμε...

Ή αλλιώς:

Ουδέν σχόλιον

Όπως κι αν το προτιμάς, το θέμα είναι ότι μαζί θα τη πληρώσουμε: εγώ θα πάψω να παίρνω τη σύνταξη της μάνας μου κι εσύ θα παίρνεις δυο μισθούς λιγότερους. Χώρια ότι η ύφεση ίσως διώξει τους Αφρικανούς ηρεμήσει και η πελατεία στη Φυλής... τέλος πάντων!
delete from the Greek dictionary? χρειάζεται ν'απαντήσω???


Μιλάς εσύ που…

Στην Ελλάδα ως γνωστόν όλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Είναι δηλαδή αδύνατο να βρεις άνθρωπο να εξαπολύει κατηγορίες και ταυτόχρονα να είναι ο ίδιος άφθαρτος, ειδικά στην πολιτική.
Ακόμα και οι πραγματικοί νέοι και άφθαρτοι πολιτικοί παραμένουν καθαροί για τρία δέκατα του δευτερολέπτου, μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποιούν ότι θ’ασχοληθούν με την πολιτική. Αμέσως τότε ένα καρκίνωμα διαφθοράς ξεχύνεται στον εγκέφαλό τους και αυτομάτως σκέφτονται τον εαυτό τους να ξεκωλιάζουν μικρά κοριτσάκια που έρχονται στο γραφείο τους για ρουσφέτι. Γιατί κατά μια δικιά μου θεωρία, που δεν την έχω όμως καλοσκεφτεί, οι νέοι που μπαίνουν στην πολιτική το κάνουν για το γαμήσι, ενώ οι γηραιότεροι 50% για το γαμήσι, 50% για τα λεφτά και 50% για την καταξίωση (τέλος πάντων, θέλει κι άλλη σκέψη).
Bottom line, κανείς δεν είναι σε θέση να καταλογίσει τίποτα σε άλλους. Ή μάλλον, θα μπορούσε, αλλά οι άλλοι έχουν πάντα την απάντηση έτοιμη. "Ποιός είσαι εσύ ρε Πάγκαλέ που θα μας πεις για την Αγρογή όταν εσύ ο ίδιος διόρισες τη κόρη σου στο δημόσιο;" "Μας κατηγορείς ρε Παπανδρέου εσύ όταν ήσουν 10 χρόνια υπουργός με τον Ανδρέα και το Σημίτη;" "Αποχαρακτήρισες τις εκτάσεις του Βατοπεδίου και κατηγορείς εμάς για τις ανταλλαγές;"
Στην πραγματικότητα το "μιλάς εσύ..." δεν αποτελεί επιχείρημα. Απλώς ουδετεροποιεί τις κατηγορίες του άλλου. Αλλά το αποτέλεσμα είναι ουσιαστικά, κανείς να μην επιρρίπτειευθύνες σε κανέναν.
Και γιατί ρωτάω εγώ? Στην τελική και στη μεταπολεμική Γερμανία πρώην Ναζί δε δίκαζαν τους φύλακες των στρατοπέδων συγκέντρωσης? Γιατί στην Ελλάδα η εκάστοτε κυβέρνηση να μη μπορεί να δικάσει τους προηγούμενους? Διαφορετικά, πώς αλλιώς θα δικαστούν και οι σημερινοί από την αυριανή κυβέρνηση???
Τέλος, για να αποφεύγουμε καθυστερήσεις και άσκοπες επιχειρηματολογίες κάθε φορά που κάποιος πάει να περάσει μια μεταρρύθμιση ή να ξεκινήσει μια εξεταστική, επιχειρήματα σαν το "μιλάς εσύ.." θα πρέπει να ποινικοποιηθούν. Αν θέλετε πάρτε το σαν "την κουκούλα τουγραπτού λόγου": σε ο,τι εφαρμόζεται αυτομάτως γίνεται κακούργημα :)
delete from the Greek dictionary? ναι, με προσθήκη στον ποινικό κώδικα

ο κοσμάκης

Χρησιμοποιείται από τον ίδιο το "κοσμάκη" πριν από ρήματα όπως "πεθαίνει" και "πεινάει". Τα τελευταία χρόνια με την αύξηση της εγκληματικότητας μπαίνει μπροστά και από το "φοβάται". Αποσκοπεί στο να ωραιοποιήσει και να θυματοποιήσει τον απλό Έλληνα. Σκοπός της είναι δηλαδή να παρουσιάσει αυτούς:


έτσι:


ή πάλι να παρουσιάσει αυτόν:

έτσι:

Σας άρεσε μουνάκια? Θέλετε κι άλλα?
Αποσκοπεί στο να παρουσιάσει αυτούς:


έτσι:

Να πιει τα χύσια μου ο κοσμάκης! Κοσμάκης λέγεται ο Γαλλικός λαός το 1789 ή ο Ρωσικός το 1917. Κοσμάκη θα τον αποκαλέσω εγώ όταν τον δώ να πεινάει στους δρόμους και να ψήνει άστεγους να τους φάει. Αλλά βέβαια, τώρα ήρθε το ΔΝΤ και θα τ'ακούμε μέχρι τη συντέλεια του κόσμου. Αλλά νομίζω ότι το ΔΝΤ ήρθε στη χώρα μας εν έτη 2010 και τα παράπονα του "κοσμάκη" τ'ακούω από την κοιλιά της μάνας μου. Right?
(άρα καρα-delete)


"επάρατη δεξιά"

Αυτή η έκφραση χρησιμοποιείται πιο συχνά από τους δεξιούς που παραπονιούνται ότι όλοι τους κατηγορούνε. Βλέπετε, στη χώρα μας έτυχε να ζήσουμε 17 χρόνια διωγμών των αριστερών από τους δεξιούς και καπάκι μετά 7 χρόνια ακροδεξιάς δικτατορίας και - Ω! τι περίεργο! - για κάποιο λόγο η δεξιά έχει ενοχοποιηθεί στη χώρα μας.
Μέσα σ'αυτά είναι ότι το 99.999% των διαννοούμενων στη χώρα μας είναι αριστεροί, μαζί και το ότι ο "κοσμάκης" (που λέγαμε παραπάνω) δεν έχει μυαλό να σκεφτεί από μόνος του και τρώει όποιο σύστημα του πλασάρουν ως "κοινωνικά δίκαιο" και ονειρικό. Σαν αποτέλεσμα? Η δεξιά στη χώρα μας είναι στηλιτευμένη και δεν περνάει εύκολα στο μαρκετινγκ. Δεν βοηθάνε και οι άξεστοι Έλληνες δεξιοί βρε παιδί μου αλλά τι να κάνουμε αυτούς έχουμε. Η δεξιά κατείχε για χρόνια το χαρτί του εθνικισμού λάιτ και της πατριδοφρωσύνης που επίσης περνάει στην χώρα μας αλλά αυτή τη ρητορία την κλέβει επίδοξα ένα νέο εθνικιστικό κόμμα μας με το οποίο θ'ασχοληθώ σε άλλη ανάρτηση.
delete from the Greek dictionary? ε, αν τους το απαγορέψουμε κι αυτό δεν θα μείνουν με τίποτα


"για δες σοσιαλιστες!"

Αυτή η έκφραση αρμόζει στους απίθανους μαλάκες που νομίζουν ότι οι δεξιές κυβερνήσεις ο,τι κάνουν το κανουν ευσυνήδητα ενώ οι σοσιαλιστές βάζουν προσωρινά (χαχα) σε δεύτερη μοίρα τα αγνά πιστεύω τους και υποχρεώνονται να ακολουθήσουν μια διαφορετική πολιτική. Αρμόζει στους ακόμα πιο απίθανους μαλάκες που νόμιζαν ότι οι σοσιαλιστηκές κυβερνήσεις στο δυτικό κόσμο ήρθαν να κάνουν οτιδήποτε διαφορετικό από τις δεξιές.
Επειδή κάποιος πρέπει να σας βγάλει το δονητή από τον εγκέφαλο, οι σοσιαλιστηκές θεωρίες πέθαναν στα μέσα του 20ου αιώνα. Και μιας και τώρα το δονητή τον έχετε εύκαιρο βάλτε τον στο μουνί της γυναίκας σας μήπως εκλείψει το είδος σας και ησυχάσουμε από σας. Κάθε φορά που ενας σοσιαλιστής πηδιότανε με μια αξύριστη σοσιαλίστρια γεννιόταν κι άλλο ένα ρεύμα σοσιαλισμού στη χώρα μας. Γι αυτό στα εκλογικά κέντρα τα αριστερά ψηφοδέλτια μόνα τους πιάνουν 7 τραπέζια.
Από τότε έπεσε η Σοβιετική Ένωση πέθανε ο Σοσιαλισμός, πέθανε ο Σοσιαλισμός, πέθανε ο Σοσιαλισμός, πέθανε ο Σοσιαλισμός, πέθανε ο Σοσιαλισμός, πέθανε ο Σοσιαλισμός... πάρ'τε το χαμπάρι.
delete from the Greek dictionary? ξέρω'γώ εσείς τι λέτε???


"για όλα φταίνε οι κομμουνιστές"

Μ'αυτή την έκφραση απαντάνε οι οπαδοί του ΚΚΕ όταν κάποιος τους θυμίζει ότι μπορεί να τους επιτρέπει γενικώς η κοινωνία να υπάρχουν σαν οντότητες, αλλά υπάρχουν σοβαροί λόγοι που όλοι τους μισούνε. Ήτοι, την χρησιμοποιούνε όταν κάποιος τους θυμίζει τα γνωστά και τετριμμένα επιχειρήματα εναντίων του κομμουνισμού. Σ'αυτά, θα το γνωρίζετε, δεν υπάρχει απάντηση παρα μόνο μία με σηκωμένα τα χέρια... "για ολα φταίνε οι κομμουνιστές".
delete from the Greek dictionary? έλα μωρε τα καιμενιούλια, αφού δεν πειράζουν κανένα. Μόνο τους τουρίστες διώχνουν από τη χώρα μας με τις απεργίες τους και δίνουν τροφή στους New York Times να γράφουν για τις κοινωνικές εκρήξεις στην Ελλάδα...


"οι προσκηνημένοι"

Όρος που χρησιμοποιήται ευρέως από τους εθνικιστές για να χαρακτηρίσουν όσους πολίτες (αλλά και πολιτικούς) δεν έχουν καμία όρεξη να πάνε σε πόλεμο με την Τουρκία και να αντμετωπίσουν κατεγισμό πυρών από πεινασμένους μουσουλμάνους στο μέτωπο για να έχουν την αίσθηση ότι κάτι κάνουν για την πατρίδα. Αρμόζει επάξια δηλαδή σε όσους επιλέγουν παιδεία, μια καλή δουλειά και ένα καλό βιοτικό επίπεδο.
Ενίοτε χρησιμοποιείται και εναντίων όσων δεν πλακώνονται με μετανάστες στην Ομόνοια. Νομίζω ότι ο προσκηνούμενος σ'αυτή την περίπτωση είναι η Λέσχη Bildenberg ή κάποιες μασωνικές κυβερνήσεις, α ναι, φυσικά και η CIA!
delete from the Greek dictionary? είναι ήδη deleted, απλώς αυτοί της χρησιμοποιούν ούτως ή άλλως


"ανιστόριτοι"

Οι "άνιστόριτοι" έιναι όσοι δεν συμμερίζονται την άποψη των εθνικιστών για την ιστορία, και ιδιαίτερα για την αρχαία Ελλάδα. Θα βρέιτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ, όπου μπορείτε να διασκεδάσετε διαβάζοντας τα σχόλια.

κατατοπιστικό παράδειγμα:

Ο ανιστόριτος

εναλλακτικό παράδειγμα:

Να κι άλλος ένας ανιστόριτος

Όπως και να'χει, αυτοί οι δύο θα μπορούσαν να υποστηρίξουν πολλές ιδέες με τις οποίες θα διαφωνούσαν οι ενιστόριτοι εθνικόφρονες.
delete from the Greek dictionary? όχι βέβαια, η χρήση της από τους ομογάλακτους Έλληνες μας δίνει την ευκαιρία να σπάμε πλάκα (αν δεν είδατε ακόμα το παραπάνω σύνδεσμο δείτε τον ΤΩΡΑ!)


"Γαμώ τη πουτάνα τη φάρα μας"
Αυτό δε λέγεται. Αυτό το λέω εγώ...


Μη με χαλάς
Γιούσεφ

1 σχόλιο:

Ψαρακλας είπε...

εξαιρετικό . γαμώ τη πουτάνα τη φάρα μας .