Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

Η Ελλάδα δεν ήταν καν θέμα!!! θεέ μου τι χαρά!

Στη συνεδρίαση του Eurogroup χθες, για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα! Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι "ο προϋπολογισμός είναι σε σωστό δρόμο".


Κι όμως, η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα του Eurogroup όχι λόγω εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Παπακωνσταντίνου για τη διεκπεραίωση του προϋπολογισμού, αλλά επειδή οι λάθος χειρισμοί και η διόγκωση της Ελληνικής κρίσης συνείσφεραν στην εξάπλωση του προβλήματος σε όλη την Ευρωζώνη. Αποτέλεσμα; σήμερα να κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξη του νομίσματος.
Και αν νομίζετε ότι υπερβάλω, βάλτε τον εαυτό σας 7 μήνες πριν, όταν η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία είχαν το ίδιο έλλειμμα με σήμερα, πριν όμως η Ελληνική κυβέρνηση παίξει παιχνίδια με το έλλειμμα και πριν γίνουν οι δηλώσεις περί "Τιτανικού" και "εθνικής κυριαρχίας".

Υπήρχε κρίση στο Ευρώ; όχι. Πότε δημιουργήθηκε η κρίση; αφού συμβούν όλα τα παραπάνω, και κυρίως με τη συνδρομή της σημερινής Ελληνικής κυβέρνησης (όχι, για να σας προλάβω... δεν είναι τυχαίο).
Όπως σωστά ανέφερε ο Δημ. Αβραμόπουλος, η προτεραιότητα τώρα πλέον είναι η διάσωση του Ευρώ και όχι η σωτηρία της Ελλάδας. Σαν αποτέλεσμα, υπάρχει ο κίνδυνος να αλλάξουν πλεύση οι Ευρωπαίοι και να μην μας δώσουν την κατάθεση του Ιουνίου που προβλέπεται από το σύμφωνο σταθερότητας.

Και σαν τελική σημείωση. Όχι, αντίθετα με ο,τι μας βομβαρδίζουν το Ευρώ δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Οι λαοί τις Ευρώπης είναι μαθημένοι σε κρίσεις και ξέρουν να τις ξεπερνούν. Συμφωνώ ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Δεν θ' αφήσουν όμως όλες οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης μια χούφτα χρηματιστές πίσω από έναν υπολογιστή να καταστρέψουν τις προσπάθειες πολιτικών γενεών και τα οράματα των μεγάλων Ευρωπαίων φεντεραλιστών. Οι Ευρωπαίοι ούτε Αμερικάνοι είναι ούτε τα κόμπλεξ τους έχουν. Δεν φοβούνται τον έλεγχο των αγορών (όπως αποδείχτηκε και με τις εθνικοποιήσεις κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παγκόσμιας κρίσης). Θα απαγορεύσουν τα σορταρίσματα και τη γυμνή πώληση των CDS, θα θέσουν κανόνες στους οίκους αξιολόγησης, μπορεί ακόμα και να χτυπηθούν με τις επενδυτικές τράπεζες χρησιμοποιώντας άλλες αφορμές, για παράδειγμα να θυμηθούν τις "ατασθαλείες" τους πριν την οικονομική κρίση. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο η κερδοσκοπία έναντι στο Ευρώ θα ξεπεραστεί. Το πρόβλημα είναι αν θα τα βγάλουμε πέρα εμείς. 

Γι αυτό Παπακωνσταντίνου μην επαναπαύεσαι στις ανύπαρκτες δάφνες σου...

Ευχαριστώ
Ο γνώριμός σας Unionist

Δεν υπάρχουν σχόλια: