Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Πέντε πορίσματα και μια πολιτική κουλτούρα για κλάσιμο

Πέντε διαφορετικά πορίσματα εξέδωσαν τα πέντε κόμματα που συμμετείχαν στην εξεταστική για το Βατοπέδι, ενώ συμφώνησαν σε έξι γενικές θέσεις (δείτε τα εδώ). Επί της ουσίας, έγινε εξεταστική απλώς και μόνο για να επαναληφθούν τα αποτελέσματα την προηγούμενης εξεταστικής υπό την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χωρις να διερευνηθεί καν η υπόθεση περαιτέρω.

Όταν οι πολιτικοί που απαρτίζουν το κοινοβούλιο έχουν επανδρωθεί στις φοιτητικές οργανώσεις, όπου τους μαθαίνουν κάθε οργάνωση στις φοιτητικές εκλογές να αναρτά και διαφορετικά αποτελέσματα γιατί να αποτελέσουν εξαίρεση οι εξεταστικές; Το "έτσι θέλω" ήταν η πολιτική τους κουλτούρα τότε, το "έτσι θέλω" είναι και τώρα. Πέντε αποτελέσματα τότε, πέντε αποτελέσματα και τώρα.
Είχαμε 36 χρόνια δημοκρατίας και ακόμα είναι δύσκολο να καταλάβουν τα κόμματα πως οι εξεταστικές δεν θα'πρεπε να αποτελούνται από βουλευτές, αλλά αυτές να απαρτίζονται από ανεξάρτητα μέλη μ'έναν βουλευτή εκπρόσωπο μόνο από κάθε κόμμα που θα έχει απλως συμβουλευτική ιδιότητα. Αλλά, φυσικά, αυτό καίει...

Νέοι της χώρας αυτής, πολιτικοποιημένοι και μη, μην απειλείτε ότι θα φύγετε από αυτή τη χώρα γιατί εδώ δεν έχει μέλλον. Κάντε το. Και αν έχετε την καλοσύνη ασχοληθείτε κι εκεί με την πολιτικές οργανώσεις των αντίστοιχων κομμάτων και θα δείτε τι εστί πολιτικός πολιτισμός:
Στις φοιτητικές οργανώσεις που δεν υποβιβάζουν τα πανεπιστήμια.
Στους τους συλλόγους νεολαίας που δεν αποτελούν μόνο φυτώρια πολιτικών, αλλά αποτελούν πραγματικά φόρουμ ιδεών και ωφελούν τις χώρες τους.
Στα εθνικά κοινοβούλια όπου πηγαίνουν για να βγάλουν δουλειά και όχι για το θεαθήναι ή για να δουλεύουν το κοσμάκη με τις εξεταστικές της πλάκας.

Και η κριτική αυτή απευθύνεται κατ'αρχάς στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία...

Ευχαριστώ
Ο γνώριμός σας Unionist

Δεν υπάρχουν σχόλια: