Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Προκλητική εύνοια προς την παλιά Ολυμπιακή σε περίοδο λιτότητας


Αυτό τώρα πως θα το δικαιολογήσουν;
Προκλητική εύνοια ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στους εργαζομένους της πρώην Ολυμπιακής αποκαλύπτει η εφημερίδα Καθημερινή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση από τη μία αυξάνει δραματικά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και από την άλλη υλοποιεί σιωπηρά την προεκλογική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, που προβλέπει πρόωρη συνταξιοδότηση για τους εργαζομένους του πρώην εθνικού μας αερομεταφορέα.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια ρύθμιση - δωρεά χιλιάδων επιπλέον ενσήμων με τη μορφή πλασματικού χρόνου ασφάλισης, από το υπουργείο Εργασίας, μέσω έκδοσης εγγράφου με το οποίο τίθενται σε ισχύ οι προβλέψεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που ρύθμιζε τα ασφαλιστικά ζητήματα και τις αποζημιώσεις των απολυμένων της πρώην Ολυμπιακής.
Με έγγραφο που διανεμήθηκε στο ΙΚΑ, οι υπάλληλοι του ασφαλιστικού φορέα έλαβαν εντολή να εξετάσουν όλες τις αιτήσεις συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της πρώην Ολυμπιακής, σύμφωνα με τις προβλέψεις της πολύκροτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι εντάσσεται στον χρόνο υπολογισμού σύνταξης η εργασία σε προηγούμενο εργοδότη πριν από την πρώην Ολυμπιακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: