Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Αγαπητό ΤΑΧΑΛΙΑ... ούτε γι αστείο

Το αγαπητό και πολύ σεβαστό ΤΑΧΑΛΙΑ κάνει μια ερώτηση για το "όταν" (δεδομένο) "γυρίσουμε στη δραχμή" και σαν fun του blog που είμαι, προσφέρομαι να περάσω στο παρασύνθημα.
Συγκεκριμένα ρωτάει, αφού θα έχουμε επιστρέψει στη δραχμή, "τα δάνεια του πολίτη από τις τράπεζες που είναι σε ευρώ, σε τι νόμισμα θα τα πληρώνει ο λαός;" και προσθέτει, "Ας διώξουμε τους σατανάδες του ΔΝΤ μια ώρα αρχίτερα και να σταματήσουμε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου ΤΩΡΑ..."
Αγαπητό ΤΑΧΑΛΙΑ, την ερώτηση θα στην απαντήσω εγώ. Τα δάνεια, είτε του κράτους, είτε των ιδιωτών (τράπεζες και νοικοκυριά) θα τα πληρώνουμε με τις νέες υποτιμημένες κατά 30% δραχμούλες μας. Δηλαδή, εκεί που ένα νοικοκυριό χρωστάει 100.000 Ευρώ στην τράπεζα, τώρα θα χρωστάει 130.000 Ευρώ (αν όχι περισσότερα). Η διαφορά θα είναι ότι θα πληρώνεται ένα μισθό ο οποίος θα αξίζει 30% λιγότερο απ'ότι πριν. Και μην πεις σε παρακαλώ ότι "οι δόλιες οι τράπεζες πίνουν το αίμα του πολίτη". Αυτά που σου λέω είναι απλά μαθηματικά και εν γνώση όλων όσων υποστηρίζουν να γυρίσουμε στη δραχμή.
Λοιπόν. Εάν το σενάριο αυτό τρομάζει από τη σκοπιά των νοικοκυριών, σκέψου τι τρομακτικό που θα είναι από τη σκοπιά του κράτικού προυπολογισμού, τον οποίο χρηματοδοτούμε όλοι εμείς οι πολίτες.
Ξέρω ότι δεν λες τίποτα τυχαία και όλα αυτά φυσικά και τα γνωρίζεις κι εσύ ο ίδιος. Αλλά με την απάντησή μου, ουσιαστικά σου λέω: το σενάριο της επιστροφής στη δραχμή σε παρακαλώ να μην λες ούτε γι αστείο...
Αν επιθυμείς δυο λογάκια παραπάνω πάνω στο θέμα, θα τα βρεις εδώ.

Ευχαριστώ
Ο γνώριμός σας Unionist

Δεν υπάρχουν σχόλια: