Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Στήριξη στον αγνό Έλληνα τσοπάνη



"Εκτός από τη ρήση του αείμνηστου Αβέρωφ ότι όποιος φύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος, λέμε εμείς οι ορεβίσιοι ότι όποιο πρόβατο μείνει μεσ'το μαντρί κάποια στιγμή το τρώει ο τσοπάνης". Έτσι φέρεται να είπε ο Θανάσης Γιαννόπουλος, πρ. Υφυπουργός Υγείας, σε μια σαφή αναφορά στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά (εδώ).


Κι άμα λάχει ο Τσοπάνης του ρίχνει και κάνα π..τσο του πρόβατου, προσθέτω εγώ. Μην ξεχνάμε την πραγματικότητα της αγνής Ελληνικής περιφέρειας. Αλλά δεν είναι λόγος αυτός για να φύγει το πρόβατο. Το πρόβατο τέλος πάντων έχει να κάνει την δική του επιλογή. Αν φύγει θα το φάει ο λύκος, αν δεν φύγει θα το φάει η ιδια του η μοίρα (στην προκειμένη περίπτωση η ίδια η πολιτική που αργά ή γρήγορα σε τρώει φταις δε φταις). Η Ντόρα, πολλοί λένε, έχει ήδη φαγωθεί απο την ίδια της τη μοίρα (η συμμετοχή της στην διακυβέρνηση του προηγούμενου τσοπάνη, Κων. Καραμανλή) μαζί με τους Σουφλιά, Μειμαράκη, Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Κοντό, Τσιτουρίδη και αρνείται να το δεχτεί. Κάνει δηλαδη όπως κάνουν τα επίμονα πρόβατα Παυλόπουλος και Παυλίδης.
Από την άλλη η Ντόρα έχει τη δυνατότητα να εξιλεωθεί λόγω της συμμετοχής της στις εκλογές της 29/11. Δεν είμαι βέβαιος ότι αν η ίδια κατεβαινε ξανά ως υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Αθήνα θα έβγαινε πάλι πρώτη, αλλά τουλάχιστον μπορεί να σταθεί. Αυτό όμως θέλει δουλειά και αφοσίωση. Η πολιτική δεν χαρίζεται σε κανέναν. Κι ας μην τα ρίχνουμε στο Σαμαρά αν η Ντόρα αρνείται να ωριμάσει και να δεχτεί την πραγματικότητα.

Σας κάλυψα κε Γιαννόπουλε;

Ευχαριστώ
Ο γνώριμός σας Unionist

Δεν υπάρχουν σχόλια: