Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Η απάντηση του μήνα!

Στην ανάρτηση του τελευταίου Σαββάτου της ιστοσελίδας WOLF, με τιτλο "Απόλυτη κυριαρχία τού Γιώργου καί τής ηγετικής του ομάδας ...." διάβασα το εξης κείμενο:

"Φαίνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις (δέν αποκλείεται να υπάρξουν και αντίστοιχες δημοσκοπήσεις) ότι ο Γιώργος κυριαρχεί πολιτικά...
Οχι απλά ότι εμφανίζεται καλύτερος από τούς αντιπάλους του κλπ...
Κυριαρχεί χωρίς αντίπαλο...
Μιλάμε γιά πολιτική ηγεμονία..
Απο ότι φαίνεται δέν μπαίνει καν θέμα σύγκρισης...
Ο Γιώργος δείχνει να κυριαρχεί καί επίσης οι επιλογές του να δικαιώνονται...

Τά λάθη του καί ανακολουθία λόγων - έργων δέν δείχνουν να τον επηρεάζουν καθόλου...
Μάλιστα αν και ο κόσμος πιστεύει ότι δέν είναι συνεπής με αυτά πού έλεγε προεκλογικά αυτό δέν τον εμποδίζει να τον εμπιστεύεται για τη λύση τών προβλημάτων του..
Επίσης οι συνεργάτες του φαίνεται να έχουν την πλήρη αποδοχή τού κόσμου...
Καί πάλι δέν μπαίνει κανένα θέμα ούτε καν σύγκρισης με τούς συνεργάτες άλλων πολιτικών αρχηγών...
Μιλάμε γιά πλήρη και αδιατάρακτη κυριαρχία σέ όλα τα επίπεδα...
Ολο αυτό δέν μάς κάνει καμμία εντύπωση, αντίθετα το θεωρούμε φυσιολογικό...
Εξάλλου αυτή τη στιγμή πού μιλάμε ο κόσμος δέν έχει καμμία απολύτως εναλλακτική..."



Ακριβώς από κάτω διαβαζουμε το σχόλιο ενός αναγνώστη. Νομιζω είναι εξαιρετικό και σας παραθέτω:

"Νομίζω ότι είσαι υπερβολικός, αλλά και άδικος με το Σαμαρά. Σκέψου πού βρίσκεται. Ήρθε από το πουθενά σε ένα κόμμα που πρέπει να το ελέγξει, με τους Μητσοτάκηδες να ψάχνουν ευκαιρία να του τη φέρουν. Ισορροπεί σε τεντωμένο σκηνή ανάμεσα στις απαιτήσεις του κόσμου και στις δυσκολίες που έχει με το συνοθύλευμα οικογενειών και συμφερόντων, που είναι το κόμμα της ΝΔ. Π.χ. μίλησε κατά οικογενειοκρατίας και το εννοεί, αλλά πώς να ελέγξει την Κρήτη αν η Ντόρα του επιτίθεται και κάνει πέρα τους Κεφαλογιανναίους; Βλέπεις τώρα ότι έρχεται ο Κεφαλογιάννης να χτυπήσει το Μητσοτάκη, πάνω που πάει ο Μητσοτάκης να του κάνει κεφαλοκλείδωμα μέσα από την εξεταστική (εκβιασμό κάνει απλώς, ότι δήθεν θα μιλήσει, για να βολέψει κανέναν δικό του).

Τι να έκανε με τις εξεταστικές; Να έλεγε "όχι"; Το ΠΑΣΟΚ θα διέλυε σε επίπεδο "ηθικού πλεονεκτήματος". Το "ναι" ήταν μονόδρομος, και μάλιστα επιθετικός μονόδρομος. Μιλάς παραδίπλα για ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών. Ποιος το ξεκινάει αυτό ο Σαμαράς; Μα ο Μητσοτάκης βέβαια που δεν μπορεί να δεχτεί την ήττα του και θέλει να τον φορτωθούμε με κάθε τρόπο. Δεν το θέλουμε, τελεία, πρέπει να το καταλάβει. Δεν είναι ουδέτερη αυτή η μάχη για το Νεοδημοκράτη. Οι περισσότεροι ήμασταν από την αρχή με το Σαμαρά (αφού τον ψηφίσαμε και πλειοψηφισκά στις εσωκομματικές), οι περισσότεροι ψηφοφόροι της Ντόρας αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα χωρίς γκρίνια, και έμειναν τώρα κάποιοι λίγοι να κάνουν τι; Αν θέλει ο Σαμαράς να προχωρήσει μπροστά αυτός και η ΝΔ πρέπει το "ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών" να γίνει νωρίς, τώρα. Η Siemens είναι πολύ καλή ευκαιρία.


Από κει και πέρα, η "κυριαρχί" Παπανδρέου είναι στην πραγματικότητα κυριαρχία της εικονικής πραγματικότητας που δημιουργούν τα κανάλια και ο τύπος. Ο Σαμαράς ήρθε σε μια δεξιά που δεν έχει τύπο. Τι να κάνει; Έναν Ελεύθερο Τύπο έχει η ΝΔ που κι αυτόν τον ελέγχει ο Μητσοτάκης. Δες ένα παράδειγμα:


Μας μιλούν όλοι για "πάγωμα" των μισθών και "μείωση των επιδομάτων". Δες τώρα πόσο ύπουλο είναι αυτό: Δεν έχουμε "πάγωμα", αλλά μείωση, καθαρή ονομαστική μείωση των μισθών. Για να μην ακουστεί όμως άσχημα και πουν "μείωση μισθών" το είπαν "μείωση των επιδομάτων" και κανένας Τσιαμτσίκας μέχρι στιγμής δεν είπε το πράγμα με το όνομά του που δεν είναι άλλο παρά "μείωση μισθών"! Τρελαίνεσαι ή δεν τρελαίνεσαι; Σκέφτεσαι να ήταν ο Καραμανλής, να έκαμνε μείωση μισθών και να τη βάφτιζε "μείωση επιδομάτων"; Θα τον είχαν σκίσει όχι μόνον για τη μείωση, αλλά για το ότι πάει να το βαφτίσει "μείωση επιδομάτων".


Παντού ψάχνουν τα κανάλια να βρουν "συναίνεση" του Σαμαρά. Αυτό συμβαίνει όχι μόνον για να τον μειώσουν και να τον δείξουν ως ουρά του Παπανδρέου, αλλά επειδή και ο ίδιος ο Παπανδρέου αισθάνεται τρομερά ανασφαλής και δεν μπορεί να πάρει μία πρωτοβουλία στην οποία διαφωνεί ο Σαμαράς. Ο Σαμαράς πρέπει να τον χτυπήσει ανελέητα στο μεταναστευτικό και, αν το κάνει, θα το πάρει πίσω ο Παπανδρέου, γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα κόντρα στο Σαμαρά, που τον φοβάται πολύ ότι θα του πάρει το λαϊκό έρεισμα, αλλά και γενικότερα. Εδώ δεν είδατε ότι περίμενε πρώτα να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν φέρει το λαθρονομοσχέδιο και την επόμενη ημέρα το έφερε; Ούτε καν τα προσχήματα δεν κράτησε.


Όχι κυρίαρχος δεν είναι, δεν ξέρει τι του γίνεται από τα προβλήματα που έμπλεξε και λείπει συνέχεια εκτός Ελλάδος για να αποσυμπιέζεται (σκέψου να χαλούσε ο κόσμος και να έλειπε ο Καραμανλής τι θα έλεγαν...). Τώρα που θα έρθει το ΔΝΤ να δεις, που είναι προ των πυλών. Εκεί να δεις γέλιο που θα πέσει. Να δούμε πώς θα το μαζέψουν τα κανάλια αυτό.


Ας μην ψαρώνουμε από την εικονική πραγματικότητα του πιο σκληρού πασοκικού συστήματος που είδαμε ποτέ. Και, κυρίως, ας μην την αναπαράγουμε και βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Ο Σαμαράς έχει ανάγκη την ενεργητική στήριξη όλων μας. Αν αντιμετώπιζαν οι Πασόκοι τον ΓΑΠ όπως αντιμετωπίζουμε εμείς το Σαμαρά, θα είχαν πέσει πριν κλείσουν οι 100 ημέρες."

Συμφωνούμε ότι "έγραψε" ο τύπος;
Και δεν άφησε καν όνομα... μεγάλε, αυτά δεν τ'αφήνουν ανυπόγραφα!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Φίλε UNIONIST,
Σήμερα μόλις πήρα χαμπάρι το σχόλιό σου στην ανάρτηση "Αντώνη Σαμαρά, θυμήσου την πρότασή σου για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας".
και με συγχωρείς.
Κατ' αρχήν έχω σπουδάσει κι εγώ νομικά. Σε αυτό λοιπόν που με ρωτάς, σου υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα του 1975 προέβλεπε μια ιδιόμορφη δυαρχία μεταξύ ΠτΔ και πρωθυπουργού και με τις εξουσίες που είχε τότε ο ΠτΔ δημιουργούνταν μία ισορροπία, του τρόμου αν θες, αλλά πάντως ισορροπία, μεταξύ των δυο αυτών θεσμών. Το μόνο μεμπτό σημείο της ήταν ότι ο ΠτΔ εκλέγεται πάντα από την κυβερνητική πλειοψηφία και επομένως θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα συνεργασίας με πρωθυπουργό του αντιπάλου κόμματος. Γι αυτό καλύτερο θα ήταν ο ΠτΔ να εκλέγεται απευθείας από το λαό με ποσοστό φυσικά 50%+1 ώστε να είναι υπερκομματικός.
Φίλε μου, αν υπήρχε αυτή η ισορροπία, ποτέ η χώρα δεν θα έφτανε εδώ που έφτασε, πίστεψέ με. Σήμερα ο ΠτΔ όχι μόνο να προκηρύξει ένα δημοψήφισμα δεν μπορεί, αλλά ούτε καν να κάνει ένα διάγγελμα. Πες μου λοιπόν ποια είναι η χρησιμότητά του για τα συμφέροντα του λαού;
Πάντως, αν θες τη δική μου γνώμη, εγώ θα προτιμούσα να υπάρχει καθαρή Προεδρική Δημοκρατία, όπως εξάλλου ισχύει στη συντριπτική πλειοψηφία των κρατών της γης.