Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ο Ηγέτης


Ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να αποδεικνύει σε όλους περίτρανα ότι είναι ο μόνος αρχηγός Ελληνικού κόμματος που μπορεί και έχει τις ικανότητες να ασκήσει υπεύθηνη πολιτική. Είναι με λίγα λόγια ο Ηγέτης που θα’πρεπε ήδη να βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου στη θέση του λίγου και ανεπαρκή Γιώργου, ο οποίος μοιάζει σαν να έχει βάλει σκοπό να πάρει την κάτω βόλτα και να πάρει και τη χώρα μας μαζί του.
Με μια δήλωση αντάξια των περιστάσεων, ο Αντ. Σαμαράς απάντησε όχι μόνο στο προτεινόμενο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τη μεταναστευση, αλλά μίλησε και σε όλους του Έλληνες που, βλέποντας την επέλαση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ανησυχούν για τη πορεία και το μέλλον της χώρας μας.
Πρώτο σημείο εξέχουσας σημασίας από τη δήλωση είναι ότι η ΝΔ, όχι μόνο θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, αλλά και θα το αποσύρει από μελλοντικό νόμο και θα τον αντικαταστήσει με ένα που θα θέτει τουλάχιστον τα ίδια κριτίρια με άλλες Ευρωπαικές χώρες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «στην πρόσφατη ομιλία μου στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό είχα προειδοποιήσει την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει βιαστικά σε μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών χωρίς τις προϋποθέσεις που βάζουν τα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη. Η Κυβέρνηση δεν άκουσε αυτή την έκκληση.»
Στο σχετικό υπόμνημα που θα καταθέσει ο Αντ. Σαμαράς στο Υπουργείο Εσωτερικών θα γίνουν συγκρίσεις με τις νομοθεσίες άλλων Ευρωπαικών κρατών ώστε να φανεί καθαρά ότι η ΝΔ βρίσκεται εντός της Ευρωπαικής λογικής.
Μέσα στην επιχειρηματολογία που ανέπτυξε ο Αρχηγός της αντιπολίτευσης βρίσκουμε και τις θέσεις ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο δίνει έναυσμα στους μετανάστες να τεκνοποιούν στη χώρα μας καθώς και μετατρέπει τη χώρα μας σε πόλο έλξης λαθρομεταναστών. Επιχειρήματα που είναι πασιφανή για όλους τους Έλληνες, κι όμως δεν δείχνουν να υφίστανται στη λογική του ΠΑΣΟΚ που νοιάζεται περισσότερο για τα ασήμαντα μικροπολιτικά οφέλη που θα του αποφέρει η ρύθμιση αυτή.
Πάνω απ’όλα όμως ο Αντ. Σαμαράς μίλησε για ‘πληθυσμό’ και για ‘λαό’. Εξήγησε ότι το χαρακτηριστικό γνώρισμα που κάνει ένα «γεωγραφικό χώρο» σε ενιαία χώρα και τον «τοπικό πληθυσμό» σε λαό είναι η ταυτότητά του. Με λίγα λόγια, η αθρόα παράδοση ιθαγένειας σε μετανάστες δεν εγγυάται σε καμία περιπτωση και την Ελληνοποίηση τους. Αυτό είναι κάτι που πετυχαίνεται με την ενσωμάτωση, με την παιδεία όπως πολύ σωστά είπε ο Αρχηγός.
Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα εκφράσει την ανυσηχία που προκαλούν πολλές από τις διατάξεις του νομοσχεδίου και είχα πει χαρακτηριστηκά οτι «εάν αυτά τα θέματα δεν διευθετηθούν αναμφισβήτητα θα συνεχίσουν να προκαλούν κοινωνικές αντιδράσεις.» Τώρα πλέον ξέρουμε ότι δεν βρισκόμαστε μόνοι να υποστηρίζουμε τις θέσεις αυτές αλλά η φωνή μας βρίσκει έκφραση στα λόγια του Αντ. Σαμαρά.
Η μάχη ουσιαστικά τώρα αρχίζει. Καλούμε όλους όσους εναντιώνονται στο προτεινόμενο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ να εντατικοποιήσουν τις πιέσεις τους, να πουν ακόμα και σε γνωστούς τους που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ να επηρεάσουν τους βουλευτές του. Ας καταλάβει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ότι δεν εκλέχθηκε για να παίζει με τη χώρα αυτή.
Σας ευχαριστώ
O γνωριμός σας Unionist

6 σχόλια:

NikiforosUranos είπε...

Unionist
Αδελφικά χαίρε
Αν και οι θέσεις σου πολλές φορές με μπερδεύουν, πιστεύω ότι σήμερα έχεις δίκιο. Αυτόν τον Σαμαρά πιστεύω.

Με την αδειά σου πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξεις το Labbel "Unionist" σε κάτι ελληνικότερο έστω και με φραγκολεβαντίνικα fonts, θα έχει μεγαλύτερη "πέραση".

Νικηφόρος

Kωνσταντίνος είπε...

Έχω παύσει να παρακολουθώ τον Σαμαρά, αφ’ ης στιγμής δεν συντάσσεται με το δημοψήφισμα. Στερεί κι εκείνος, σαν γνήσιος επαγγελματίας πολιτικός, τον ελληνικό λαό από ένα βασικό του δικαίωμα.
Ποιος είναι ο Αντώνης Σαμαράς; Τι δουλειά έχει κάνει στην ζωή του; Πανεπιστήμιο-ΟΝΝΕΔ-Βουλή. Αυτή είναι η διαδρομή του. Ούτε ένα ένσημο δεν έχει κολλήσει. Πώς ζούσε τα χρόνια που έμεινε εκτός πολιτικής; Εργαζόταν; Όχι. Ζούσε από τα έτοιμα και τα λεφτά της γυναίκας του, καθ’ ον χρόνον εγώ εργαζόμουν σκληρά για τον επιούσιο. Λαμπρό παράδειγμα για την νεολαία και τα ίδια του τα παιδιά!! Εγώ στην θέση του θα ντρεπόμουν να είμαι αδούλης.

Ως γνήσιος, λοιπόν, επαγγελματίας της πολιτικής, θέλει, όπως όλοι τους, το επάγγελμα κλειστό, τουτέστιν φοβάται όπως ο διάολος το λιβάνι δύο τινά:
α) Τους νεοεισερχομένους (είναι κλειστό κλαμπ, κάστα, ο κόσμος των πολιτικών). Όλοι επαγγελματίες αγωνίζονται για το ψωμί τους και τούτοι για το παντεσπάνι τους.
β) Μην τυχόν και περάσει το δικαίωμα λήψεως αποφάσεων στον ελληνικό λαό, όπως η γνήσια δημοκρατία επιτάσσει. Είπαμε, να λέμε ότι ο λαός είναι «κυρίαρχος», αλλά να μην το πάρουμε και στα σοβαρά, ε;

Αντωνάκη, δεν μου κάνεις. Τα κόμματα και οι πολιτικάντηδες κατέστρεψαν τον τόπο τούτο κι εξακολουθούν να τον καταστρέφουν. Αν θέλεις να αγωνιστείς για να αλλάξει κάτι, συντάξου μ’ αυτούς που ζητούν το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Διαφορετικά κοροϊδεύεις τον κόσμο.

Unionist είπε...

Σαε ευχαριστώ για τα σχόλια σας.

Νικηφόρε χαίρομαι που συμφωνουμε. Όλες οι θέσεις μου είναι σε αντιστοιχία. Μπορεί να μην συμπίπτουμε 100% αλλά στις κύριες γραμμές φαίνεται ότι συμπορευόμαστε.

Κωνσταντίνε θα γράψω και για το θέμα που σε απασχολεί, αλλά θα σου πώ από τώρα να μην είσαι απόλυτος. Μπορεί να υπάρχει και μια πτυχή του θέματος που να μην την έχεις αναλογιστεί. Και μην συγχέεις το μεταναστευτικό με το αν χει δουλέψει ο Σαμαράς στη ζωή του. Αν έπαιρνε δηλ. τη θέση που ακριβώς θες εσύ να πάρει αμέσως θα άλλαζε και η στάση σου για την προσωπικότητα του Σαμαρά;

Αυτά για την ώρα. Σα κάποιες μέρες θα απαντήσω εκτενέστερα στα ερωτήματα σου.

Unknown είπε...

Καθε φορα που οι αριστεροι και το ΠΑΣΟΚ δεν εχουν επιχειρηματα, χρησιμοποιουν την ευκολη λυση: χαρακτηριζουν τον αντιπαλο ακραιο, δεξιο, εθνικιστη.. Σαφως ο κ. Σαμαρας δεν ανηκει σε καμια απο τις ανωτερω κατηγοριες. Επισης ειναι σαφες ομως πως περιηλθε αρχικα σε δυσκολη θεση σχετικα με τη σταση που θα τηρουσε για το μεταναστευτικο. Αργησε κατα πολλους, κατα καποιους αλλους περιμενε την καταλληλη στιγμη. Δεν αποκλειεται συνδυασμος των 2. Δηλαδη να αργησε εσκεμμενα. Παρολα αυτα, καποιος θα πρεπει να απαντησει ποιες θεσεις του ειναι ακραιες. Η Ελευθεροτυπια, στο αρθρο της σχολιαζοντας τις δηλωσεις του κ. Σαμαρα, χαρακτηριζει καποιες απο τις θεσεις του ακραιες. Η Καθημερινη, ΠΡΩΗΝ ναυαρχιδα της Κεντροδεξιας μας παραταξης, καθημερινα βομβαρδιζει τους αναγνωστες της με μαθηματα "προοδευτισμου" και "αντιρατσισμου". Μια ερωτηση λοιπον προς ολους τους υποστηρικτες, πολιτικους, δημοσιογραφους, πανεπιστημιακους, απλους πολιτες, του νομοσχεδιου του ΠΑΣΟΚ: Ο ηδη υπαρχων ΚΕΙ απο το 2004, σε τι ακριβως δεν εξυπηρετει τις αναγκες για λυση του προβληματος? Αν υπαρχουν, και σιγουρα υπαρχουν, ατελειες στον ηδη υπαρχοντα ΚΕΙ, γιατι δε γινεται, οπως θα ηταν αναμενομενο, τροποποιηση του? Επισης το ΠΑΣΟΚ διατεινεται πως το νομοσχεδιο του δινει λυσεις σε χρονια προβληματα. Μονο αυθαιρετη μπορει να χαρακτηρισει κανεις μια τετοια τοποθετηση. Ποτε κυριοι εγινε απολογισμος και καταγραφη των προβληματων σχετικων με το θεμα της μεταναστευσης? Ποτε συνεκλιθησαν κοινωνικοι φορεις, εκπροσωποι της μεταναστευτικης κοινοτητας, τα ΜΜΕ αλλα και η Τοπικη Αυτοδιοικηση σε διαλογο για ενα θεμα που αφορα ολοκληρη την κοινωνια, ωστε εκει να αποτυπωθουν πληρως τα προβληματα? Και τελος, το ΠΑΣΟΚ ισχυριζεται πως το νομοσχεδιο απαντα σε ολα αυτα τα προβληματα (ναι, για αυτα τα μη καταγεγραμμενα μιλαει) και δινει σωστες και δικαιες λυσεις. Ας απαντησει επιτελους ΚΑΘΑΡΑ, ποια ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα προβληματα, ΠΩΣ ο υπαρχων ΚΕΙ δε τα λυνει και ΠΩΣ το δικο τους νομοσχεδιο τα καταφερνει ολα αυτα, ως δια μαγειας.

Ευχαριστω για τη φιλοξενια,

Ντιανα

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Και με το ανωτέρω σχόλιό μου, ζητώ την ΑΜΕΣΗ απόσυρση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου ως εχει, διότι δεν έχει καμία κοινωνική νομιμοποίηση.

Σας ευχαριστώ και πἀλι για τη φιλοξενία.

Ντιάνα

(ο δαίμων του πληκτρολογίου με ανἀγκασε να σβήσω το προηγούμενο σχόλιό μου και να το αναρτήσω ορθώς γραμμένο)