Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

ο Νικήτας και οι άλλοι


Φίλοι

Επειδή έλαβα μερικά παράπονα σχετικά με την προηγούμενη μου ανάρτηση (Νικήτα... πας για ήττα), στην οποία εμμένω, όσοι ενοχλήθηκαν ή πειράχτηκαν, ας διαβάσουν την παρακάτω διευκρίνιση.

Πρώτον, σαν ΝΔτης δεν επιθυμώ ρεβανσισμούς από κανέναν και για κανέναν. Συγκεκριμένα επιθυμώ από τον Αντ. Σαμαρά να χρησιμοποιήσει νέα στελέχη που είχαν στηρίξει την Ντορα Μπακογιάννη, όχι για να κρατήσει λεπτές ισσοροπίες, αλλά επειδή είναι άξιοι. Ο Άρης, ο Χατζηδάκης, ο Κυριάκος, ο Κεφαλογιάννης, αλλά και παλαιότερα όπως ο Δένδιας, μπορούν να φέρουν και πάλι την παράταξή μας ψηλά και να χρησιμεύσουν και στις αυριανές κυβερνήσεις της ΝΔ.

Από την άλλη, υπάρχουν και στελέχη που θα επιθυμούσα να μην ξαναδώ (και αυτή δεν είναι μόνο δική μου άποψη) όποιον κι αν υποστήριξαν. Από ευγένεια, και για να μην ενοχληθεί κανείς δεν θα τους αναφέρω, αλλά να ειστε σίγουροι ότι βρέθηκαν κοντά και στους τρεις υποψηφίους. Θα κάνω μια ειδική αναφορά στον Κοκκινούλη, του οποίου η πρόταση να φύγει η Ντόρα από το κόμμα μας προσβάλει τους πάντες. Η Ντόρα δεν φεύγει, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παράταξης κι ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι.

Ο Κακλαμανης, τώρα, ειναι μια άλλη περίπτωση, και θα σας πω τι εννοώ. Σαν blogger, αλλά κυρίως σαν Αθηναίος δεν μπορώ να βλέπω πράγματα μπροστά μου και να μην έχω άποψη. Δεν ανέχομαι η πόλη μου να έχει γεμίσει σκουπίδια, και μετά με τις βροχές να κόβουν βόλτες πέρα δώθε και να ακούω τον Δήμαρχο να μιλάει σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις για την υποψηφιότητά του στις εκλογές σε δέκα μήνες από σήμερα. Όταν μια πόλη αντιμετωπίζει μια κρίση η απάντηση του Δημάρχου για τις εκλογές είναι οτι προέχουν άλλα θέματα και θα συζητηθούν όλα όταν έρθει η ώρα. Αυτή είναι η μόνη σωστή πολιτική στάση!

Όταν λέμε 'σφουγγάρι', το εννοούμε στο έπακρο. Αλλά το θεωρώ και πολιτικά απαράδεκτο, μετά το σφουγγάρι, και πριν καν ο ίδιος ο Πρόεδρος συναντηθεί με όλα τα στελέχη του (πόσο μάλλον να αναφερθεί στις Δημοτικές εκλογές), να αρχίσει ο οποιοσδήποτε να προκαλεί. Πόσο μάλλον σε μια περίοδο που προσπαθούμε να ανακάμψουμε και να ξεπεράσουμε την αντιπαράθεση από τις εσωκομματικές.

Για μερικούς ίσως ο Κακλαμάνης να είναι κατάλληλη επιλογή για Δήμαρχος. Για άλλους ίσως όχι. Άποψη μου είναι πως ο συγκεκριμένος Δήμαρχος δεν ηταν ποτε καλή επιλογή αλλά τον στήριξα διότι ήταν ο υποψήφιος της ΝΔ. Θα τον στηρίξω και πάλι αν είναι ο υποψήφιος που τυγχάνει της εύνοιας της ΝΔ (αν δεν θέλετε να μιλάμε για χρίσματα), όπως το είπα και στο παρελθόν.

Γι αυτό, όσο έχουμε μάτια θα βλέπουμε και όσο έχουμε blog θα κρίνουμε. Όταν ο Πρόεδρος όμως αποφασίσει, όλοι όσοι θεωρούμε τους εαυτούς μας ΝΔτες, και όλοι όσοι έχουμε εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο θα στηρίξουμε την απόφαση του. Γιατι η ΝΔ είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Ας πάψουν λοιπόν μερικοί να αναβιώνουν τις εσωκομματικές εκλογές μέσω του ζητήματος που προέκυψε. Οι εσωκομματικές τελείωσαν. Η ΝΔ κοιτάει μπροστά, στο Συνέδριο του κόμματος, στις εκλογές της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., στις Δημοτικές, στην Κυβέρνηση του αύριο.

Ευχαριστώ
Ο γνώριμός σας Unionist

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ενα μαγαλο μπραβο φιλε μου

ΑΕΤΟΣ είπε...

Συγχαρητήρια για την αρθρογραφία σας.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ μόνο στην άποψη που έχετε ότι η Ντόρα με την παρουσία της θα βοηθήσει την Ν.Δ. Καταλαβαίνω ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης της αλλά, όσο γρηγορότερα αντιληφθεί ο κόσμος της Ν.Δ. 'οτι η Ντόρα είναι βαρύδι τόσο πιο γρήγορα θα κάνουμε το άλμα προς τα μπρος.
Στις 29/11 ο κόσμος είπε στον Αντώνη άλλαξε τα όλα, αν το κόμμα αλλάξει τον Αντώνη τότε δεν κάναμε τίποτε. Ο Καραμανλής απέτυχε γιατί συνδιαχειριζόταν το κόμμα με όσους ο κόσμος αποδοκίμασε πριν 2 βδομάδες. Τέρμα λοιπόν, η Ντόρα ας κάνει τη δουλειά της σεμνά και ταπεινά, οι εποχές που απαιτούσε και έπερνε ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Στο κάτω-κάτω όπως όλοι είδαμε δεν διαθέτει και ιδιαίτερο πολιτικό έρμα, τουλάχιστον χωρίς την Τρέμη και τον Πρετεντερουά...

Ανώνυμος είπε...

δεν ξεκινησε να λεει τιποτα ο κακλαμανης
οι δημοσιογραφοι ρωτουσαν και ο κακλαμανης απαντουσε
και οποιος λεει πως τωρα ξεκινησε το θεμα λεει ψεμματα
ο κακλαμανης το ειχε πει απο περσι πως θα ξανακατεβει
γιατι δεν παραδεχεστε πως ειναι γραμμη η εξοντωση του
τυχαια ανεβαζει θεματα το anti και το fimotro
τυχαια τον χτυπανε διαφορα μελη του facebook που ολα τυχαινει να προερχονται απο συγκεκριμενα πολτικα γραφεια
βρειτε το θαρρος να παραδεχτειτε την αληθεια
και μην το παιζετε ακεραιοι
πολεμαγατε τους μηχανισμους
και στησατε νεους

Ανώνυμος είπε...

Βγήκε ο Σμαράς και ορισμένοι νομίζετε ότι έχετε πιάσει τον παπά από τ' αρχίδια. Τέτοια εμπάθεια επειδή δεν δήλωσαν όλοι σαμαρικοί δεν την περίμενα. Έτσι πιστεύετε ότι θα ξαναγίνουμε κυβέρνηση; Τέτοιες συμεπριφορές με έχουν απογοητεύσει. Αλλιώς περίμενα τη νέα αρχή με τον νέο αρχηγό. Λυπάμαι. Ποτέ δεν ήμουν ντοράκι αλλά απ' ότι βλέπω κι έσεις τα ίδια σκατά είστε.