Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Γεια σου Πλούταρχε με τα ωραία σου... πες μας κι άλλα


Άλλος ένας επαναστάτης κι αυτή τη βδομάδα. Τί έγινε αγόρι μου; ποιός σε πείραξε; μήπως σε ανάγκασαν οι κακοί του ΣΔΟΕ να κόψεις καμιά απόδειξη στο μαγαζί σου; μήπως σε ανάγκασαν να γράψεις "ιδιωτικό" στο σκάφος σου που έχεις δηλώσει επαγγελματικό; Ουστ ρε.

Πλούταρχος: "Θα ψήφιζα ακραίο κόμμα αν…"

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η συνέντευξη του Γιάννη Πλούταρχου στο People, στην οποία ο δημοφιλής τραγουδιστής φέρεται να έχει πει μεταξύ άλλων ότι θα ψήφιζε ακραίο κόμμα αν έλυνε τα προβλήματα της χώρας (πες μας ποια είναι αυτά να καταλάβουμε). Οι περισσότεροι χρήστες των social media εκτιμούν ότι εννοεί την Χρυσή Αυγή (α γιατί φοβήθηκα ότι θα στήριζε την Ανταρσύα και θα έμπενε κι αυτή στη Βουλή).

Ο Πλούταρχος αναφερόμενος στο κατά πόσο φταίνε οι Έλληνες για την οικονομική κρίση που έχει πλήξει την χώρα υπογράμμισε: « Δεν υπάρχει κοινωνία αγγέλων και δεν πρόκειται να υπάρξει. Μιλάμε για το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος και δεν μιλάμε για τα πλέον ανεπτυγμένα κράτη, όπως η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ρωσία και η Αμερική; (δεν είναι ο Έλληνας παιδί της λογικής) Είμαστε με τα καλά μας; Μιλάμε για τη διαφθορά της Ελλαδίτσας μας κλείνοντας τα αυτιά μας και τα μάτια μας μπροστά στα αίσχη των ξένων; (που μας αναγκάζουν να γράψουμε τα σκάφη μας ιδιωτικά έτσι αγόρι μου; πες τα κι αυτά).

Ο Έλληνας έχει δουλέψει σκληρά και μην πιπιλίζουμε την καραμέλα ότι εμείς φταίμε. Λάθος. Τον Έλληνα τον κοροϊδέψανε με ένα πολύ ωραίο και πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και δεν φταίει στο παραμικρό» (σωστά, αυτός τα έκανε όλα τέλεια).

Στην συνέχεια ο λαϊκός τραγουδιστής χαρακτήρισε ως φυσιολογική την άνοδο της Χρυσής Αυγής τονίζοντας: « Είναι αποτέλεσμα μιας γενικότερης αγανάκτησης, μιας τεράστιας αδικίας (αχ κορίτσι μου). Παρότι δεν είμαι άνθρωπος των άκρων ("είμαι της τσέπης και του εύκολου χρήματος" θέλει να πει), θα ήθελα να σας ρωτήσω τι χειρότερο θα μπορούσε να κάνει ένα ακραίο δεξιό κόμμα ή ένα ακραίο αριστερό κόμμα από αυτούς που μας κυβερνούν; Τα δημοκρατικά κόμματα δεν είναι αυτά που λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τους πολίτες, υποχρεώνοντάς τους να δουλεύουν για 400 ευρώ και να λένε κι ευχαριστώ; (και ποιός θα χαλάσει εκατομύρια στο μαγαζί μου κάθε βράδυ τώρα;...)

Μιλάμε για τη φασιστική Χρυσή Αυγή και δεν μιλάμε για τον φασισμό του να σου παίρνουν με το έτσι θέλω τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής! Αυτό τι είναι; Δεν είναι χούντα ή για την ακρίβεια μία καπιταλιστική χούντα; (τί επαναστάτης!) Ο κόσμος είναι τόσο αποπροσανατολισμένος και τόσο φοβισμένος που να θέλει να δώσει ευκαιρία στα άκρα. Εγώ προσωπικά τα σλογκανάκια του στυλ «ακραία δεξιά» ή «ακραία αριστερά» που χρησιμοποιούν κάποιοι για να εκφοβίσουν τον κόσμο τα ακούω βερεσέ. Κι εγώ αν αυτά τα κόμματα διαχειριστούν με σωστό τρόπο και σεβασμό τα προβλήματα των Ελλήνων, είμαι ο πρώτος που θα τα ψηφίσει. Σήμερα κρίνω τις πράξεις των κομμάτων και δεν με ενδιαφέρουν οι χαρακτηρισμοί όπως κουκουλοφόροι ή τραμπούκοι. Ας είναι ό,τι θέλουν. Φτάνει να βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο (και να μου επιστρέψουν το σκάφος μου)...

Μετά λύπης μου στα 3 χρόνια (όσο μια διατριβή δηλαδή) διαπιστώνω ότι η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα μη εφαρμόσιμο από τον άνθρωπο. Είναι ένα έξυπνο ψέμα στημένο που καλύπτει με τρόπο αριστοτεχνικό τη διαφθορά των πολιτικών».

Πηγή: Enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: