Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Σκληρές εναλλακτικές αντί για απολύσεις που ελάχιστα το αξίζουν

[σημ.] Στουρνάρα αρκετά συντηρούμε αυτά τα κρατικοδίαιτα λαμόγια λέω εγώ. Δεν αξίζει πλέον να αναλαμβάνουμε όλοι το κόστος γι αυτούς.
Όχι, δεν είναι όλοι τους ίδιοι. Αλλά πολλοί εκεί μέσα είναι οι ευνοημένοι ανειδίκευτοι που έχουν δουλέψει στη ζωή τους το 1/3 από τους υπόλοιπους και αποτελούν ντροπή για την ίδια τη χώρα. Πόσο μάλλον να αξιζουν να θεωρούνται και αξιωματούχοι του δημοσίου.
Λίγο ακόμα και ίσως ανασάνουμε απ'αυτούς.

Μπορεί η Τροίκα να υποχωρήσει αυτή τη φορά, αλλά έχουμε να λάβουμε συνολικά και 17,5 δις το 2013. Νομίζεις ότι θα μπορεί να συνεχίζεται πάντα αυτό με τα όρια ηλικίας και τη μείωση του αφορολόγητου;

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Και αυτήν την ώρα ομως παραμένουν στον αέρα 7,5 δις ευρώ. Και έτσι όπως εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις φαίνεται ότι η τρόϊκα επιμένει στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια υποχωρώντας στο θέμα των απολύσεων. Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι εξελίσσεται διαπραγμάτευση με αντικείμενο τη μείωση του αφορολόγητου, διευκρινίζοντας όμως πως αυτό δεν αφορά τα φυσικά πρόσωπα.

zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: