Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Κρητική Συμμαχία

Το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάνη ονομάζεται «Δημοκρατική Συμμαχία» και έκανε πρεμιέρα την Κυριακή στο θέατρο Μπάντμιντον, με χορηγό τη Siemens. Τις επόμενες ημέρες, η Δημοκρατική Συμμαχία θα συνεχίσει αναγκαστικά τις παραστάσεις της σε άλλα θέατρα, αφού σήμερα και αύριο στο θέατρο Μπάντμιντον θα παρουσιαστεί η Λίμνη των Κύκνων από τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας.

Η κυρία Μπακογιάννη επέλεξε το γήπεδο του Μπάντμιντον για να παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός της, επειδή θέλει να φέρει τους Έλληνες κοντά σε αυτό το τόσο όμορφο αλλά παρεξηγημένο σπορ.

Επίσης, στην κυρία Μπακογιάννη αρέσει πολύ η λέξη «Badminton». Την βρίσκει πολύ σικ και την προφέρει με άψογη οξφορδιανή προφορά.

Το θέατρο Μπάντμιντον κατακλύστηκε από χιλιάδες Κρητικούς, οι οποίοι αποθέωσαν την κυρία Μπακογιάννη για ιδιοτελείς λόγους. Οι Κρητικοί στηρίζουν πολιτικά την κυρία Μπακογιάννη, επειδή θέλουν να την κρατήσουν μακριά από την Κρήτη.

Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι η ντροπή της Κρήτης και αυτός είναι ο λόγος που οι Κρητικοί τους ψηφίζουν μαζικά επί δεκαετίες – θέλουν να τους στείλουν στο κοινοβούλιο, ώστε να βρίσκονται στην Αθήνα και όχι στη λεβεντογέννα Κρήτη.

Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε πως η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι ένα απλό κόμμα σαν τα υπόλοιπα – αλίμονο-, αλλά ένα κίνημα υπεύθυνων πολιτών. Συμπλήρωσε, βέβαια, πως, αν είχε εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα την ενδιέφεραν τόσο πολύ τα κινήματα των υπεύθυνων πολιτών, οι συμμαχίες και τα ρέστα.

Είναι αξιοπρόσεκτο πως τα κινήματα πολιτών στην Ελλάδα δεν τα κάνουν οι πολίτες. Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα του κόσμου που τα κινήματα δεν ξεκινούν από τους πολίτες αλλά από τους γιους και τις κόρες πολιτικών δεινοσαύρων.

Η κυρία Μπακογιάννη εξήγησε στους Κρητικούς –που είναι αθώοι άνθρωποι- πως το σχέδιο του πολιτικού, οικονομικού και εκδοτικού κατεστημένου ήταν να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου και να εκλεγεί η ίδια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας -ώστε να κάνουν μετά κυβέρνηση συνεργασίας και να μας στείλουν όλους αδιάβαστους-, αλλά το σχέδιο στράβωσε επειδή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πρότεινε εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατία από τη βάση και όχι από το συνέδριο, οπότε αναγκάστηκε να το δεχτεί και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εκλεγεί πρόεδρος ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα να τραβάει τα βυζιά της.

Η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε πως έχει αλλάξει γιατί την άλλαξε η ζωή και όλοι αναρωτιόντουσαν ποια είναι αυτή η Ζωή που έκανε τις πλαστικές στην κυρία Μπακογιάννη.

Τελικά, η κυρία Μπακογιάννη εννοούσε πως έχει αλλάξει εσωτερικά γιατί συνέχισε λέγοντας «ξέρω πολύ καλά πώς είναι να πέφτεις και να πρέπει να σηκωθείς». Βέβαια, της διαφεύγει πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να δει την κυρία Μπακογιάννη να πέφτει συνέχεια και να τσακίζεται, ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που θέλουν να την πετύχουν κάπου πεσμένη για να την πατήσουν κάτω και να την πλακώσουν στα κλωτσίδια μπας και μας αφήσει επιτέλους στην ησυχία μας.

Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε τις βασικές αρχές του κόμματός της και συμπλήρωσε πως η βασικότερη αρχή είναι να πάρει ένα τέτοιο ποσοστό στις επόμενες εκλογές –που θα γίνουν σύντομα-, ώστε μαζί με το ΠΑΣΟΚ και κάτι αριστερούς του κώλου να κάνουν μια ωραία κυβέρνηση που θα προστατεύσει τα συμφέροντα των νταβατζήδων της διαπλοκής και θα εγγυηθεί πως κανένας πολιτικός ή μεγαλοεπιχειρηματίας δεν θα πάει στη φυλακή.

Αν οι δημοσκοπήσεις δείξουν πως το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη δεν «τραβάει», η πολιτικοοικονομική μαφία σχεδιάζει να δολοφονήσει τον σύζυγο της κυρίας Μπακογιάννη, ώστε να την κάνει συμπαθή στα λαϊκά στρώματα και να την ψηφίσουν οι χήρες και τα ορφανά.

Επειδή υπάρχει περίπτωση ο λαός να έχει βαρεθεί να βλέπει την κυρία Μπακογιάννη να παίζει τη χήρα –ενώ θα βρεθούν και κάποιοι κακοήθεις που θα την χαρακτηρίσουν «φαρμακομούνα»- το εναλλακτικό σχέδιο είναι να δολοφονήσουν την κυρία Μπακογιάννη και να ηγηθεί του κόμματός της ο σύζυγός της, ο Ισίδωρος Μπακογιάννης.

(Πριν από τρία σχεδόν χρόνια γνώρισα έναν πολύ γνωστό δημοσιογράφο, στον οποίο άρεσε ο τρόπος που γράφω και ήθελε να συνεργαστούμε. Δεν συνεργαστήκαμε –γιατί δεν επιθυμώ να γίνω σταρ της τηλεόρασης-, αλλά είχα την ευκαιρία να μάθω από αυτόν τον καλό άνθρωπο πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στα payroll πολιτικών, επιχειρηματιών, εταιρειών πρεσβειών και άλλων. Καλά, όχι πως δεν τα φανταζόμουν, αλλά είναι αλλιώς να μαθαίνεις πώς ακριβώς γίνεται. Επειδή, η κυρία Μπακογιάννη βρίσκεται συνέχεια σε όλα τα ΜΜΕ –αν και δεν λέει ποτέ τίποτα απολύτως- και επειδή τώρα θα βαρεθείτε να την βλέπετε και να την ακούτε παντού, διαβάστε κι αυτό.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: